Új funkciók a Windows Azure platformon

forrás Prim Online, 2011. december 14. 13:44

A Microsoft új funkciókkal bővítette Windows Azure platformját. A mostani frissítés egyebek mellett nyílt forráskódú támogatási lehetőségeket, SQL Azure adatbázis fejlesztéseket is tartalmaz. Ezután egyszerűbbé válik a Windows Azure admisztrációja és a számlázás is. A rendszerfrissítéssel kapcsolatos további információkat a Microsoft szervertermékeivel kapcsolatos blogbejegyzéseiben olvashatnak.

A Windows Azure platformja a teljesebb felhasználói élmény érdekében az alábbi funkciókkal bővült:

·         Új nyílt forráskódú támogatások: A frissített Windows Azure-ban már elérhető egy fejlesztői készlet, ami tartalmazza a Node.JS nyelvi könyvtárakat, amely támogatást nyújt a hosztolás, a tárolás, és a szolgáltatások service bus-on keresztüli eléréséhez. Emellett, elérhetővé válik egy Windows Azure-on keresztüli Hadoop disztribúció, valamint számos hasznos funkcionális bővítmény a Java alapú fejlesztések támogatához.

·         SQL Azure adatbázis: Az SQL Azure adatbázisának tárolókapacitása megháromszorozódik, s a jövőben a korábbi 50GB helyett maximum 150GB tárhely lesz elérhető. Az új árazásnak köszönhetően a gigabájtonkénti ár a legnagyobb SQL Azure adatbázis esetében 67 százalékkal csökken!

·         Árazás és menedzsment: A frissítéssel párhuzamosan lehetőség nyílik egy teljesen ingyenes 90 napos próbaverzió letöltésére is, amely egyszerűsíti a regisztrációs folyamatot. Az ügyfelek emellett regisztrálhatnak a Windows Azure Management portálra, ahol az adott pillanatban történő felhasználásról és számlázásról kapnak információt. Ez leegyszerűsíti, áttekinthetővé teszi  a számlázást a Windows Azure-on keresztül.

Az új Windows Azure egyszerű, megfizethető és nyílt. További információ a frissítésekről a Windows Azure blogon érhető el, valamit érdekes adatok találhatók a Microsoft News Center számítási felhővel foglalkozó rovatában is.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09