Márciusban nyílik a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 21. 10:01

Márciusban nyílik a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrött. A Magyarországon egyedülálló tematikájú tudományos játszótér a  közlekedést, a járműipart és a mozgás fizikáját mutatja be XXI. századi színvonalon.

    "A központban a tudomány, a gazdaság és a legkorszerűbb technika találkozik. A kiállítás lehetőséget nyújt a legújabb ipari és tudományos megoldások megismerésére és kipróbálására interaktív eszközök segítségével - mondta Borkai Zsolt polgármester kedden Győrött sajtótájékoztatón.
    A Mobilis küldetése, hogy megszerettesse a természettudományokat a fiatalokkal, népszerűsítse a műszaki pályákat, és orientálja a 10-19 éves korosztály pályaválasztását.
    A bemutató központ a Széchenyi István Egyetem területén, a Mosoni-Duna szomszédságában létesül, a beruházás a végéhez közeledik. Épülete "ívháromszög" formájú, kiállítóterének belmagassága két szintnek felel meg.
    A földszinten kapnak helyet egyebek között a konferenciatermek és a digitális könyvtár. A háromszintes, 2737 négyzetméteren elhelyezkedő épület lapos tetejét szabadtéri bemutatók tartására teszik alkalmassá.
    A projekt megvalósításához csaknem 1,7 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a győri önkormányzat, amely ehhez mintegy 200 millió forint önrésszel járult hozzá.

Kulcsszavak: tudomány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05