A GTS-Datanet ügyvezetője a Cellumnál folytatja

Pauer Pál a mobilfizetési cég értékesítési vezérigazgató-helyettese

forrás Prim Online, 2012. január 4. 14:13

Tovább bővíti menedzsmentjét a mobilfizetési megoldásokat fejlesztő Cellum csoport. A Cellum Global Zrt. vezetőségéhez Pauer Pál, a GTS Magyarország korábbi ügyvezető igazgatója, a GTS Polska egyik alapítója csatlakozott.

A menedzser feladata cégcsoport kereskedelmi csapatának irányításán túl a Cellum által fejlesztett MasterCard Mobile technológia, valamint egyéb mobilfizetési termékek külpiacokra vitele lesz. A Cellum Global Zrt. 2011 őszén jelentős kockázati tőkebefektetésben részesült nemzetközi terjeszkedésének finanszírozása érdekében.

Pauer Pál
(41) az elmúlt másfél évtizedben Magyarországon és Lengyelországban dolgozott vezetőként a GTS-csoport különböző cégeinél. A menedzser a Varsói Közgazdaság-tudományi Egyetemen szerzett külkereskedelmi diplomát. Karrierjét a GTS Magyarország értékesítési menedzsereként kezdte, majd a GTS Polska értékesítési igazgatójának nevezték ki. 2001-ben tért vissza a GTS-Datanethez, ahol értékesítési és marketingigazgatóként dolgozott. Amikor a cégcsoportot 2008-ban felvásárolta egy amerikai érdekeltségű pénzügyi befektetői konzorcium, Pauer Pált a magyar leányvállalat ügyvezetőjévé nevezték ki. Vezetése alatt a GTS-Datanet Magyarország egyik vezető alternatív távközlési szolgáltatójává vált.

A Cellum Global vezetésében a kiemelt termékek hazai és nemzetközi értékesítése tartozik az új vezérigazgató-helyettes feladatai közé. A Cellum 2012-ben a nemzetközi piacokon való egyre intenzívebb szerepvállalásra készül, ezért esett a választás a regionális szintű tapasztalatokkal rendelkező menedzserre. „Pauer Pál a magyar és közép-európai távközlés-informatikai piac kiemelkedő tudású vezetője” – mondta Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója. „Feladata, hogy a piacfejlesztésért és értékesítésért felelős csapat vezetőjeként Magyarországon kívül legalább tíz másik országban piacra juttassa a MasterCard Mobile biztonságos fizetési technológiáját, és más Cellum-termékeket, partnerségben a regionális pénzügyi és mobilszolgáltatókkal.”

A Cellum 2011 őszén az Európai Unió Jeremie kockázati tőkeprogramja keretében jelentős kockázati tőkebefektetésben részesült, hogy nemzetközi terjeszkedését finanszírozni tudja. A MasterCard ezt követően jelentette be, hogy az új fizetési megoldás, a MasterCard Moblie technológiai rendszerszállítójának és üzemeltetőjének a Cellumot választotta. Szintén nemrégiben született megállapodás az első külföldi leányvállalat, a Cellum Bulgária alapításáról. A Cellum menedzsmentje emellett előrehaladott tárgyalásokat folytat román, grúz, osztrák, német és albán partnerekkel is.

Kulcsszavak: GTS-hu CIO Cellum

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05