Bemutatkozik a Sony első okostelefonja – az Xperia S

forrás Prim Online, 2012. január 10. 09:02

Az Xperia NXT sorozat első modelljét, az új generációs Sony készülékek egyikét sajtótájékoztató keretén belül mutatták be a 2012-es Las Veg Consumer Electronic Show közönségének. Az új, Android rendszerrel működő okostelefon a nagy felbontású képernyőnek, a Sony HD élménynek és a 12 megapixeles kamerának (amely készenléti módban képes mindössze 1.5 másodperc alatt felvételeket készíteni) köszönhetően lenyűgöző vizuális élményt biztosít. Az Xperia S rendszerét egy erős 1.5 Ghz-es kétmagos processzor is kiegészíti, amely növeli a sebességet és a készülék teljesítményét.

Az Xperia S a Sony portfólióban
Az Xperia S lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén csatlakoztassák okostelefonjukat a Sony bármely platformjának képernyőjéhez, és élvezzék vagy megosszák a tartalmakat azon keresztül, amely nekik leginkább megfelelő, legyen ez televízió, okostelefon, laptop vagy táblagép. Az okostelefont a fogyasztók HDMI kábellel a televízióhoz csatlakoztatva a már élvezhetik is a Sony Entertainment Network adatbázisából elérhető kedvenc tartalmaikat, vagy egyetlen gombnyomással akár fotóikat is megoszthatják a vezetéknélküli hálózaton keresztül.  Az Xperia S NFC (near field communication) támogatással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tartalmakat osszanak meg egymással, valamint felfedezzék az egyre növekvő számú NFC alkalmazásokat és szolgáltatásokat.

(Videó itt

Még tökéletesebb szórakoztató élmény a Sony-tól

Az Xperia S-en keresztül a felhasználók elérhetik a Sony Ericsson Entertainment Network adatbázisának szórakoztató tartalmait. A Music Unlimited a 12 millió dalból álló globális zenei gyűjtemény nyújtotta élményt, a Video Unlimited pedig a legnagyobb stúdiók hollywoodi sikerfilmjeit és televíziós show műsorait kínálja.
Az Xperia S Playstation Certified minősítéssel rendelkezik, így kiváló minőségű játékélményt biztosít, valamint hozzáférést a Playstation Store tartalmaihoz.

 



Azonnal felismerhető dizájn
Az Xperia S egy teljesen új formatervezési megközelítés stílusjegyeit hordozza magán, amely az “Iconic Identity” nevet kapta. Az azonnal felismerhető, egyszerű és jellegzetes új dizájn az Xperia NXT sorozat modelljein mutatkozik be először. A készülék alján található átlátszó, főbb érintési pontok alatt található megvilágított panelnek - amely kihangsúlyozza az okostelefon képernyőjét – köszönhetően egy azonnal felismerhető, egyedi, ikonikus megjelenést biztosít.
A felhasználói felületet szintén átalakították, hogy megfeleljen a hardver minimalista dizájnjának. A kezdőképernyő új, színes emblematikus füst háttérrel rendelkezik, melynek megjelenítésével a tervezők tökéletesen kihasználták a HD Reality Display és a kétmagos processzor által nyújtott lehetőségeket.

Elérhetőség
Az Xperia S 2012 első negyedévétől lesz elérhető világszerte. A készülék kezdő, 2.3-as Android (Gingerbread) rendszere 2012 második negyedévétől frissül az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) szoftverével.

Az Xperia S legfontosabb funkciói

·    4.3 hüvelyk átmérőjű Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine-nel és HD felbontású (1280 x 720) képernyővel, 720 pixeles előlapi és 1080 pixeles hátlapi kamerával HD minőségű felvételek készítéséhez
·    1.5 Ghz-es kétmagos processzor a gyors böngészéshez és tartalmak letöltéséhez, amelynek a belső 32 GB-os tárhely biztosít helyet
·    12 megapixeles, Sony Exmor R™-ral valamint Fastest Capture-rel felszerelt hátsó kamera, amellyel készenléti módban mindössze 1.5 másodperc alatt készíthetők fényképek
·    NFC (near field communication) kompatibilis, így az egyre növekvő számú NFC alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz, valamint az Xperia Smart Tagekhez való hozzáférést teszi lehetővé
·    a készülék DLNA vagy HDMI kábellel a televízióhoz csatlakoztatható, és a BRAVIA Sync funkció segítségével akár a televízió távvezérlőjével irányítható. A készülék így HD megosztást és a tökéletes HD élményt kínál a televízión keresztül is.

Intelligens extrák Androidra

A készülék bejelentése mellett további három új Smart Extra kiegészítőt is bemutattak, amelyek magasabb szintre emelik a felhasználói élményt és a tartalmakat újszerű megközelítésben tárják az okostelefon-felhasználók elé.

 



Xperia Smart Tag-ek – frissítsd a készüléked beállításait egyetlen érintéssel

Az Xperia Smart Tag-ek valamennyi NFC-képes készüléken, így az Xperia S-en is működnek. Egy NFC-kompatibilis telefont a Smart Tag-hez – egy érmealakú eszközhöz – való érintésével aktivizálja a készüléken felhasználó által előzetesen megadott és személyre szabott telefon beállításokat, így például a Smart Tag ébresztőórát az ágy mellett vagy a Smart Tag GPS-t az autóban. Ezek a profilok a felhasználók ízlésének megfelelően egyszerűen testre szabhatók. Ezekkel a megoldásokkal a felhasználók időt megtakarítva optimalizálhatják mindennapjaikat.

Smart Wireless Headset pro – a Bluetooth fülhallgató, amely mindenre képes

Ez az Androidra tervezett Bluetooth™ sztereó fülhallgató a tökéletes hangzás mellett többféle funkcióval is rendelkezik. A Smart Wireless Headset pro kijelzőjén a felhasználók többek között elolvashatják üzeneteiket, láthatják a bejövő hívásokat és elérhetik a naptárfunkciókat. A telefonról lecsatlakoztatva önálló MP3 lejátszóként és rádióként is működik.


SmartWatch – könnyedén hozzáférhető alkalmazások és egyéb okostelefon funkciók az Android mikro kijelzőjén
A SmartWatch nevű kiegészítő egy mikro kijelző, amely Bluetooth-on keresztül bármilyen Android rendszerű készülékkel képes kommunikálni. A felhasználók számára például diszkrét hozzáférést biztosít üzeneteikhez, közösségi média értesítéseikhez, de az eszközön keresztül kezelhetik telefonhívásaikat vagy akár zenét is hallgathatnak. A kijelző egy szíjjal felszerelve óraként viselhető. A SmartWatch személyre szabásához szükséges alkalmazások hamarosan elérhetők lesznek az Android Marketen.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50