Új vezérigazgató az Invitel élén

forrás Prim Online, 2012. január 12. 16:41

Az Invitel, Magyarország egyik vezető tele- és infokommunikációs szolgáltatója bejelentette, hogy 2012. január 9-étől David McGowan váltja vezérigazgatói székében Martin Lea-t, aki a cég igazgatótanácsi tagságáról is lemond.

Martin Lea 2004 óta töltötte be a vezérigazgatói pozíciót a magyarországi székhelyű Invitelnél, ahol feladata volt a telekommunikációs szektorban történt jelentős piaci konszolidáció irányítása és a vállalat ennek megfelelő átalakítása. A zökkenőmentes és hatékony átmenet biztosítása érdekében Martin Lea 2012 első negyedévében Magyarországon marad, tanácsadóként segítve a vállalat munkáját.

David McGowan kinevezésével az Invitel a hazai lakossági tele- és infokommunikációs piacon betöltött pozícióját kívánja tovább erősíteni. David McGowan az Invitel élére történő mostani kinevezése előtt hosszú és igen sikeres karriert futott be az európai média- és távközlési szektorban. 1999 óta felsővezetői pozíciókat töltött be olyan vezető kábelszolgáltatóknál, mint a svájci Cablecom vagy a németországi Unity Media. A szolgáltató cégeknél szerzett tapasztalatain túl David McGowan komoly ismeretekkel rendelkezik a televízió- és tartalom-szolgáltatások terén is – mielőtt 1999-ben Európába érkezett, felsővezetőként dolgozott ezekben az iparágakban.

Szintén az Invitel lakossági piacon betöltött pozíciójának erősítése céljából nevezték ki az elmúlt év végén a lakossági üzletág operatív vezérigazgató-helyettesének Stephen Wright-ot, aki komoly tapasztalattal rendelkezik a kábeles és vezetékes távközlés terén. Stephen Wright az Invitelhez történt csatlakozása előtt a máltai Melita Csoport (egy 4-play kábel-társaság) vezérigazgatója volt. Ezt megelőzően pedig 6 évig dolgozott Svájcban a UPC Cablecom elnök-helyetteseként, illetve korábban a Sunrise operatív igazgatójaként.

Kulcsszavak: CIO Invitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05