Novell újítás virtuális alkalmazások készítéséhez

forrás Prim Online, 2012. január 13. 14:30

A Novell bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell ZENworks Application Virtualization 9. A legújabb kiadás egyedülálló alkalmazásgyűjtő funkciója lehetővé teszi az informatikusok számára, hogy a vállalat által használt alkalmazásokat tartalmazó könyvtárakban felkutassák a legjobb tárolt verziót, amelyből létrehozhatják a szükséges virtuális alkalmazásokat.

A Novell megoldása azt is rögzíti, hogy az egyes felhasználók milyen beállításokat használnak az alkalmazás futtatása során, és ezek a beállítások is bekerülnek a virtuális alkalmazásba. A korábban már elvégzett gyűjtések eredményét felhasználva, az IT szakemberek pontosan megállapíthatják, melyek a legideálisabb megoldások az adott gép számára, és időt megtakarítva, gyorsan hozhatják létre a szükséges virtuális alkalmazásokat, egyúttal biztosítva a minőséget is.

A ZENworks Application Virtualization 9 számos előre összeállított sablonhoz biztosít hozzáférést, amelyek segítségével tesztelt és optimalizált alkalmazáskonfigurációkon alapulva készíthetők virtuális alkalmazások. Ezen web-alapú sablonok az informatikai szakemberek számára hozzáférést biztosítanak egy olyan központi tárhoz, amely az általánosan használt alkalmazások legfrissebb verzióit tartalmazza. Ha az alkalmazásokat sablonok használatával hozzák létre, jelentősen csökken a virtuális alkalmazások konfigurálásához szükséges manuális munka mennyisége. A web-alapú elérésnek köszönhetően nem szükséges minden egyes alkalommal a ZENworks Application Virtualization legfrissebb verziójára frissíteni, amikor egy alkalmazás frissítésre szorul, így csökken az informatikai munka mennyisége és egyúttal a költségek is.

A Novell ZENworks Application Virtualization 9 további előnyei:


•    Kapcsolat nélküli folyamatos streamelés támogatása – A kapcsolat nélküli folyamatos streamelés támogatása révén elég egyszer futtatni egy virtualizált alkalmazást egy adott gépen ahhoz, hogy az onnantól kezdve mindig elérhető legyen azon a gépen anélkül, hogy folyamatos hálózati kapcsolatra lenne szükség.
•    „Juke-Boxing” – A „Juke-Boxing” funkció azt teszi lehetővé, hogy a szoftvercsomagok különböző komponenseit különállóan, a teljes csomag elindítása nélkül futtathassák a felhasználók: ezzel csökken a vállalatban éppen nem használt alprogramok letöltéséhez társuló idő és vesződség. Például az egyetlen virtuális alkalmazásként használt irodai programcsomag esetében a szövegszerkesztő elindításakor csak az ahhoz szükséges komponensek töltődnek le.
•    Alkalmazás-irányítás – Az alkalmazás-irányítás a licencszerződéseknek való megfeleléshez nyújt segítséget az informatikai részlegnek. A hordozható virtuális alkalmazások mostantól konfigurálhatók úgy, hogy csak a meghatározott feltételeknek megfelelő felhasználók futtathassák azokat. Ilyen feltétel lehet például a Microsoft Active Directory-tagság, vagy a ZENworks felügyelete az eszköz felett. Így elkerülhető az, hogy egy programot – a hordozható virtuális alkalmazások révén – a licencszerződésben megengedettnél nagyobb számú felhasználó vegye igénybe.

Kulcsszavak: virtualizáció Novell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09