A Zappos.com 24 millió ügyfelének adataihoz fért hozzá egy hacker

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 17. 08:21

A Zappos.com internetáruház felszólította 24 millió ügyfelét, hogy változtassa meg a jelszavát, mert a cég belső hálózatát hackertámadás érte - közölte hétfőn a CNN.

A cég vezérigazgatója a vásárlóknak vasárnap küldött és a Zappos weboldalán közzétett e-mailjében azt írta, hogy a kíbertámadás elkövetője a cég kentuckyi szerverein keresztül jutott hozzá a belső hálózathoz és rendszerekhez. A Zappos.com valamennyi ügyfél jelszavát érvénytelenítette és szétküldte az új belépési kód beállításával kapcsolatos útmutatást.
 
A Zappos szerint a számítógépes betörő hozzájutott ügyfeleinek nevéhez, e-mail, számlázási és postai címéhez, telefonszámaihoz, a hitelkártyaszámuk négy utolsó karakteréhez és a titkosított jelszavukhoz. A teljes hitelkártya-számokat tartalmazó szerverhez a tettes nem fért hozzá.
 
A Zappos a betelefonálók számának hirtelen megugrása miatt lekapcsolta telefonvonalait és csak e-mailben válaszol az ügyfelek megkeresésére.
 
A legnagyobb hackertámadás eddig a Sony PlayStation Networkjét érte tavaly áprilisban, amikor egy "illetéktelen személy" hozzájutott a felhasználók nevéhez, lakás- és e-mail címéhez, születési dátumához és jelszavához.
Kulcsszavak: hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09