Nagyobb bevételt és további beruházásokat tervez az ACE

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 22. 10:10

Az internet alapú kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó ACE Telecom az idén is jelentős összeget fordít hálózati fejlesztésekre piaci pozíciójának érősítése érdekében: a cég tavaly az előzetes adatok szerint több mint 606 millió forint bevételt ért el, s 105 millió forintot költött beruházásokra.

    Strelisky Ádám, az ACE Telecom ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy bár a távközlési különadó továbbra is sújtja a céget, az idén mintegy 120-130 millió forintot fordítanak beruházásra.
    Hozzátette: az ACE tavalyi bevétele több mint 21 százalékkal haladja meg az előző évi 494 millió forintot. A tavalyi bevétel 93 százaléka céges ügyfelektől származott.
    A cég adózás előtti eredménye 2011-ben mintegy 19 millió forint volt, amit a tervek szerint az idén tovább növelnek.
    Az ügyvezető kifejtette: a gyorsan változó távközlési piacon a talpon maradás záloga a folyamatos fejlesztés. Tavaly például 11-gyel, 152-re növelték a bázisállomások számát, fejlesztették az optikai gerinchálózatot, s több bérelt frekvenciás nagysebességű mikrohullámú berendezést telepítettek. Technológiai szempontból meghatározó jelentőségű újdonság a hálózatfelügyeleti rendszerük, amely a hálózat, a szolgáltatások paraméterei figyeli és hiba esetén riasztja szakembereket. A saját fejlesztésű megoldást 2011 elején helyezték üzembe.
    Változik a piac is: a vállalkozások még inkább a költségkímélő megoldások felé fordulnak, s egyre gyakrabban rendelnek egy-egy rendezvényre szóló internet-megoldást is.
    Az idei évről az ügyvezető elmondta: a várhatóan stagnáló vagy visszaeső gazdasági környezet mellett is további növekedést tervez az ACE Telecom. A cég 2012-ben 650 millió forintos nettó árbevételt szeretne elérni, s legalább húsz új bázisállomás építését tervezi.
    A magyar magántulajdonban lévő, 48 alkalmazottat foglalkoztató ACE Telekomot 1997-ben alapították, a cég saját optikai és digitális mikrohullámú gerinchálózattal rendelkezik.

Kulcsszavak: +céginfo ACE Telecom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50