A Cellum Londonban mutatta be biztonságos mobilfizetési megoldását

A magyar CellPay technológia a nyugat-európai piacokon is bevezethető

forrás Prim Online, 2012. február 1. 13:10

A londoni Mobile Payment and NFC konferencián a mobil fizetés és vásárlás idén várható trendjeiről cserélnek eszmét az iparág képviselői. A háromnapos rendezvény szponzora a magyar Cellum-csoport, a CellPay biztonságos mobilfizetési rendszer fejlesztője. A társaság fejlesztésében készült el az a MasterCard Mobile szolgáltatás, amelynek világpremierjére tavaly ősszel Magyarországon került sor, és a közeljövőben újabb piacokon debütál. Az innovatív technológia nem szolgáltató-függő. A magyar cég CellPay rendszere globálisan bevezethető megoldást kínál a bankok és mobilszolgáltatók ügyfeleinek: ezt mutatta be Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója az Orange, a Visa, a Deutsche Telecom, a Telefónica, a Telecom Italia és más nemzetközi vállalatok vezetőinek.

MasterCard, az FHB, a Magyar Telekom, a Telenor és a Cellum együttműködésében tavaly októberben debütált MasterCard Mobile szolgáltatás első magyarországi tapasztalatai pozitívak, hamarosan újabb országokban várható a bevezetése. A technológia alapja a Cellum-csoport által fejlesztett CellPay megoldás, amely úgy változtatja a mobiltelefont virtuális pénztárcává, hogy az alkalmazást használó banki ügyfelek nemcsak gyorsan és egyszerűen, hanem maximális biztonság mellett fizethetnek a készülékükkel.
A CellPay egy úgynevezett távoli mobil fizetési elérést (Mobile Remote Payment – MRP) biztosító szolgáltatás, amely nem tévesztendő össze a nemzetközi piacokon fellelhető, hasonlóan népszerű, úgynevezett érintkezés nélküli (Near Field Communication – NFC) alkalmazásokkal, hanem sok szempontból azok alternatívájának vagy kiegészítőjének tekinthető. A Cellum innovációjának lényege az „eltört titok” technológia, ahol a pénzügyi és egyéb adatoknak egy része a készüléken, másik része egy távoli szerveren tárolódik, így ahhoz hackerek sem tudnak hozzáférni.

A londoni Mobile Payment and NFC konferencián január 30-a és február 2-a között az Orange, a Visa, a Deutsche Telecom, a Telefónica, a Telecom Italia és más multinacionális cégek vezetői az iparág előtt álló adatbiztonsági kihívásokról cserélnek eszmét. A pénzügyi és távközlési cégek képviselőinek a rendezvény egyik szponzoraként megjelenő Cellum mutatta be a magyarországi eredményeket, a CellPay technológia perspektíváit és biztonsági hátterét. A társaság vezetői Európa legnagyobb bankjainak és mobilszolgáltatóinak képviselői előtt prezentálták a magyar mobil fizetési fejlesztés bevezetésének lehetőségeit. Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója a hallgatóság szeme láttára fizetett be egy sárga csekket a mobiltelefonjával a bankkártyájáról. A kis magyar fejlesztőcsapat maga nemében egyedülálló találmánya komoly sikert aratott a legnagyobb globális játékosok körében is.

A Telecoms IQ igazgatója, Georgina Hajdu rámutatott: „Minél több cég vezeti be a piacra saját mobil fizetési megoldását, annál fontosabbá válik, hogy ezt biztonságosan tegyék bevételeik és ügyfeleik védelme érdekében. A Mobile Payments and NFC konferencia lehetőséget teremt a cégeknek, hogy az iparág vezetővel megvitathassák, milyen módon kezelhetők a technológiát érintő esetleges biztonsági kockázatok.”

Kóka János arról beszélt, hogy 2012 a mobilbiztonság éve lesz az egész világon, hiszen a robbanásszerűen elterjedő mobil-technológiai és -kereskedelmi innovációk számos lehetőség mellett potenciális biztonsági veszélyeket is magukban hordoznak. „Amikor egy évtizede az internetes bankolás általánossá vált, megjelentek a rosszindulatú támadások, csalások is. Mi, a Cellumnál megpróbálunk elébe menni annak, hogy a mobilfizetés terén hasonló biztonsági problémákkal kelljen szembesülni.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09