Uniós támogatás következő generációs telekommunikációs termékcsomag kialakítására

forrás Prim Online, 2012. február 15. 15:52

Az Alerant Zrt. 90 424 500 forint uniós támogatást nyert el a Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 205 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás eredményeképpen létrejövő keretrendszer segítségével a távközlési szolgáltatók következő generációs termékeket, s azokhoz mobil kliens eszközökön futó alkalmazásokat fejleszthetnek ki.

Az IP-alapú alternatív telekommunikációs megoldások, mint a Skype, MSN, Facebook megjelenésével a felhasználók ingyen vagy lényegesen olcsóbban juthatnak a telekommunikációs szolgáltatások egy szélesebb köréhez, így például hangátvitelhez, azonnali üzenetváltáshoz, kép- és videó-megosztáshoz. Ez a tendencia a hagyományos távközlési operátorokat szolgáltatásportfoliójuk átalakítására készteti. Új szolgáltatásaik egyrészt megfelelő IP-hálózati infrastruktúrát biztosíthatnak az alternatív megoldások számára, másrészt - mivel több alaptechnológián szolgáltatnak, valamint messzemenő szabványosság jellemzi megoldásaikat -, átjárhatóvá teszik a különböző alkalmazásokat.


Az Alerant a telekommunikációs szolgáltatók számára a fenti feladatok megoldásához hozza létre „appNGIN” elnevezésű termékcsomagját. Az egyedülállóan komplex, kliens és szerver komponenseket is tartalmazó, a kapcsolódó iparági szabványokat átfogóan megvalósító eszközkészlet támogatja majd az integrált telekommunikációs szolgáltatások megvalósítását. Alapját egy Service Delivery Platform adja, s egy egységes alkalmazásprogramozói interfész (angolul application programming interface, röviden API) segíti majd a szolgáltatások implementálását. Az egységes API-hoz egy-egy referencia-implementáció készül a két, jelenleg legnépszerűbb mobilplatformra, iPhone OS-re és Androidra. Az implementálandó kliensek felhasználhatók további, akár harmadik féltől származó szolgáltatások kialakítására is. A termék jellemzői a modularitás, egyszerű bővíthetőség és újrafelhasználhatóság. A felhasználók három fő modult érnek majd el. A mashup környezet egy fejlesztői környezet, amellyel új alkalmazások hozhatók létre, a Common Call Control a hangalapú szolgáltatások fejlesztéséhez szükséges alapfunkciókat biztosítja, az RCS-komponensek pedig a nem hangalapú kommunikációs szolgáltatások több komponensből álló modulja.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05