Amerikába mennek a legjobb startup-ok

forrás Prim Online, 2012. február 29. 18:01

2012. március 8-án, immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Startup Underground konferencia Budapesten. Az idei konferencia a hazai startup-os világ legnagyobb kihívását, a nemzetközi siker lehetőségeit kutatja: „Startup világsikerek” címmel.

A hazai startup világ résztvevői által szervezett konferencia a SUU’12 idén is válaszokat keres a legfontosabb kérdésekre. Az elindulástól, a tőkebevonásig, az ötlettől, a nemzetközi karrierig számos témában tartogat érdekességeket a téma iránt érdeklődőknek. A rendezvényt idén G. Noel, az Európai Befektető Egyesület (EVCA) elnöke nyitja meg: „Startup-ok a globális gazdasági fejlődésért” című előadásával.

Az évről évre megszokott befektetői és startup kerek asztalok mellett - a témához kapcsolódóan - a szervezők komoly változásokat terveznek a programban, és a már hagyományos tavaszi szezonnyitó rendezvényen a hazai startup versengés, a hazai siker történetek bemutatkozása mellett egy nemzetközi konferencia panel és egy újszerű verseny is beépült a programba.

Ennek megfelelően a hazai startup-ok már nem csak a megszokott hazai tőkebefektetők előtt versengenek, hanem idén először a Singularity University (SU) regionális versenyébe is benevezhetnek, ahol akár a világhírüket is megalapozhatják.

A Singularity University-t (azaz SU) 2009-ben alapította a NASA és a Google. Az egyetem missziója olyan vállalatok spin off-jának támogatása, amelyek képesek a világ legnagyobb problémáinak megoldására technológiai innovációk felhasználása által. A verseny nyertese 30 ezer dollár értékű ösztöndíjban részesül, és részt vehet az Egyetem 10 hetes nyári képzésén a NASA Kutató Központban. A budapesti verseny lesz az első ilyen megmérettetés a közép - kelet európai régióban. A versenyre már lehet jelentkezni a SUU weboldalán keresztül.

A SUU’12 természetesen idén is teret ad a kapcsolatépítésre, a startup vállalkozók a rendezvényen a legfontosabb hazai tőkebefektetőkkel, szakértőkkel és tanácsadókkal is találkozhatnak, partnereket, ügyfeleket, akár befektetőt találhatnak. A rendezvényt záró állófogadás és borkóstoló oldott körülményeket teremt majd a verseny eredményeinek megvitatására, üzleti kapcsolatépítésre, a jövő sikeres startup vállalkozásainak megszületéséhez.

A hazai startup közösség egyik legrégebbi rendezvénye idén is várja az érdeklődőket a Corvin Moziban március 8-án.

Kulcsszavak: start-up konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05