Hét magyar cég vesz részt a CEBIT-en Hannoverben

MTI Sajtóadatbank, 2012. március 7. 08:55

Hét magyar cég mutatkozik be Hannoverben az ötnapos "CEBIT" információtechnológiai kiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével, összesen 42 négyzetméteren. A CEBIT-en a KÜRT Zrt., a Dolphio Consulting Kft., a Thermomed Kft., a GeoDesy Kft., a CLARMONT és a ShiwaForce.com Zrt. lesz jelen a magyar cégek közül.

    Ezenkívül további 13 információkommunikációs technológiával (ICT) foglalkozó vállalkozás - köztük többek között a GEONET 2000 KFT, a SFD Kft., a Kern Communications Systems Kft. a Crossinfo - képviselői számára biztosított a HITA belépőjegyeket - olvasható a HITA közleményben.

    A KÜRT Zrt. unikális, nagy mennyiségű adathalmazok valós idejű elemzésére alkalmas szoftverrel jelenik meg a piacon hamarosan. A rohamosan növekvő méretű, értékes biztonsági és üzleti információkat rejtő adatbázisok tartalmának valóban hatékony elemzése óriási kihívást jelent. A KÜRT a legfrissebb kutatási eredmények által támogatott adatbányászati technológiákat ötvözte saját korrelációs logelemzés módszertanával. A kifejlesztett, nagy hatékonyságú elemző szoftver segítségével a szakemberek képesek nemcsak gyorsan megfogalmazni a szükséges lekérdezéseket, de azok eredményeit maximum 1-2 másodpercen belül meg is kapják.

    A Dolphio Consulting Kft. az idén harmadik alkalommal vesz részt kiállítóként a CEBIT-en. 2012-ben elsősorban a gépi látáson és képfeldolgozáson alapuló termékeikkel és fejlesztéseivel jelenik meg. Bemutatja optikai utas- és látogatószámláló rendszerét, amelynek a segítségével pontos utas/látogatószám adatokhoz juthatnak a tömegközlekedési vállalatok, bevásárlóközpontok és a szórakozóhelyek tulajdonosai, üzemeltetői.

    A Thormed Kft. ultrahangos légzésfunkciós eszközöket, úgynevezett spirométereket fejleszt és gyárt, amelyek az asztma, COPD, allergia és egyéb tüdőbetegségek vizsgálatára, diagnosztizálására, állapotfelmérésre használhatók. A számítógéphez kapcsolható alapkészülék mellett megtalálható az érintőképernyős, hordozható verzió; az otthoni használatra is alkalmas vagy a teleorvosi rendszerekhez kapcsolható típus is.

    A GeoDesy Kft. 2006 augusztusától új lézeres termékcsoporttal jelent meg a lézerkommunikációs távközlési piacon. A termékek folyamatos alakításával, a piac és a vevők igényeinek figyelembevételével fejleszti és gyártja a kommunikációs eszközeit. Az elmúlt évek folyamán olyan fejlesztések történtek, amelyek a berendezések alkalmazását, telepítését és működési megbízhatóságát nagymértékben javították.

    A HITA standján mutatja be viselkedés alapú online megoldásait  az Active Vision is. A cég 1999 óta meghatározó szerepet játszik Shiwa elnevezésű nagyvállalati tartalomkezelő rendszerével. Évek óta elégedetten használja a rendszert az OTP Csoport teljes internetes megjelenésének támogatására, a Magyar Telekom a telekom.hu, a T-Home, a T-Systems, valamint intranetes oldalai kiszolgálására.

    A CEBIT-en mutatkozik be a CLARMONT Üzleti Intelligencia Rendszerének tagja, a  CONTROL és REPORT rendszer, amely a vállalatok,  kormányzati szervek és egyéb felhasználók számára költséghatékonyan beszerezhető és üzemeltethető, nagyfokú rugalmasságot és testreszabhatóságot biztosító analitikus eszközöket kínáló rendszer.

    A ShiwaForce.com Zrt. is ott lesz a CEBIT-en, a cég célja egy olyan rendszer megalkotása volt, amelyben bárki könnyen létrehozhatja saját, egyedi igényeinek megfelelő ügyviteli rendszerét. A vállalkozások az eddig Excelben vezetett ügyviteli rendszerüket átültethetik ebbe az új platformba, olyan környezetet biztosítva számukra, amely az egyedi igényeknek tökéletesen megfelel, és könnyen, költséghatékonyan továbbfejleszthető - olvasható a közleményben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50