Az SQL Server 2012 már elérhető a Microsoft-nál

forrás Prim Online, 2012. március 9. 12:02

Bemutatták a Microsoft SQL Server 2012 végleges változatát, amely a világ legszélesebb körben telepített adatplatformjának legfrissebb verziója. Az SQL Server 2012 könnyen és hatékonyan konvertálja át az adatokat üzleti döntésekhez felhasználható információvá, és egyszerűen elemezhető vizuális élménnyé. A Microsoft elkötelezett az adatok mérettől és helytől független kezelése mellett, legyenek azok akár a felhőben, akár a saját adatközpontban. Ezen stratégia részeként további információkat fedett fel egy Apache Hadoop alapú szolgáltatás Windows Azure-ra történő kiadásával kapcsolatban.

SQL Server 2012: Bizonyított képességek

    Az SQL Server 2012-t már több száz nemzetközi cég használja üzleti kritikus rendszereihez, például a Volvo, a Revlon, a HSN, a Sanofi Pasteur, a Klout vagy az LG Chemical. Azok a vásárlók, akik ezt a relációs adatbázis szervert használják, egy kiterjedt hardver és szoftver partneri ökoszisztéma előnyeit élvezhetik, amely révén a legkülönlegesebb és a legigényesebb adatkezelési feladatokkal is megbirkózhatnak. 

Óriási mennyiségű adatok kezelése

A Gartner becslései szerint a globális adatmennyiség évente 59 százalékkal nő, ebből 70-85 százalék ráadásul struktúrálatlan. A szoftvercég elkötelezett az SQL Server és az üzleti intelligencia eszközök – mint például az Excel, a PowerPivot for Excel 2010 vagy a PowerView ¬– és a struktúrálatlan adatok összekapcsolása mellett.
Ennek keretében a Microsoft bejelentette, hogy a Windows Azure felhő szolgáltatásában egy Apache Hadoop alapú szolgáltatás előzetes verzióját fogja kiadni 2012 első félévében.

Folytatódó fejlesztések, biztos megtérülés

Annak érdekében, hogy segítse ügyfeleit a nagyvállalati rendszerek költséghatékony és egyszerű üzemeltetésében, a Microsoft az SQL Server megjelenésével egy időben, várhatóan április 1-én, új adattárház megoldásokkal fog előrukkolni. Ez magában foglal egy jelentős szoftverfrissítést a Microsoft Parallel Data Warehouse célrendszerekhez, és megjelenik az eszköz egy kisebb, fél szekrény méretű változata. A célrendszerek mellett frissíti hardver partnerekkel közös SQL Server Fast Track Data Warehouse referencia architektúráit az SQL Server 2012-höz.

A Forrester Consulting által összeállított Total Economic Impact tanulmány szerint az SQL Server 2012-re való váltás megtérülése 12 hónapos megtérülési idő alatt akár 189 százalékos is lehet.
További információ a bejelentésről, illetve az SQL Server 2012 letölthető tesztpéldánya itt található: http://www.microsoft.com/presspass/presskits/sqlserver/

Kulcsszavak: Microsoft SQL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09