Átadták a BTel országos gerinchálózatának első teljes szakaszát

forrás Prim Online, 2012. március 12. 11:11

A tatabányai új generációs mikrohullámú távközlési hálózat kiépítésével, valamint Tatabánya és a komáromi kistérség optikai kábeles összekapcsolásával elkészült a Business Telecom Nyrt. (BTel) saját országos gerinchálózatának első teljes szakasza, amelyet március 8-án adtak át. Takács Krisztián, a BTel elnök-vezérigazgatója szerint az érintett térségekben az intézményi igények alapján elinduló kiépítés, majd a teljes gerincszakasz összekapcsolása a szolgáltatási minőség és sávszélesség mellett a hálózat rugalmasságát és biztonságát tekintve is jelentős ugrást jelent, illetve zárt, bérelt hálózatok kialakítását is lehetővé teszi. A BTel teljes mértékben saját eszközökre épülő, országos lefedettséget biztosító saját hálózata, amely a tervek szerint öt szakaszból áll majd, várhatóan 2015-re épül ki.

A saját hálózat, amely a tervek szerint 2015-ig folyamatosan bővül majd, jelentős szerepet játszik a Business Telecom terveiben. A társaság 2011-2012-es kötvényprogramja során befolyt források egy részét rendszeresen a már rövidtávon megtérülő saját hálózati fejlesztésekre fordítja, és a kötvényprogram folytatásával, valamint tőzsdei terveinek megvalósításával ezt tervezi a jövőben is.

A BTel saját távközlési gerinchálózatának első, északnyugati szakaszának márciusi átadásával jelentős szolgáltatási kapacitások nyílnak meg azáltal, hogy a rendszer minden eddiginél rugalmasabbá és biztonságosabbá válik. A BTel gyakorlatában megszokott sikeres és gyors hálózati fejlesztés példája volt Tatabánya városa is: a kiépítés mindössze két hónapig tartott, a beruházás az önkormányzat és intézményeinek igénye alapján indult el, de a bevált üzleti modellt követve olyan távközlési hálózatot eredményezett, amely ennél jóval szélesebb ügyfélkör számára biztosít minőségi távközlési alternatívát.

Kulcsszavak: távközlés hálózat BTel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09