Pénteken érkezik az új iPad

forrás Prim Online, 2012. március 15. 08:55

Az Apple bejelentette, hogy az új iPad harmadik generációja 2012. március 16-án, helyi idő szerint reggel 8 órától lesz elérhető az Apple Store kiskereskedelmi üzletekben és az Apple Online Store internetes áruházban (www.apple.com). A forgalomba hozatal első napján a vásárlók az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hongkongban, Japánban, Kanadában, Németországban, Svájcban, Szingapúrban, illetve Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken juthatnak hozzá az új iPad készülékhez.

A készülék olyan újdonságokkal mutatkozik be, mint a lenyűgöző látványt nyújtó Retina kijelző, az Apple új, négymagos grafikus egységgel felvértezett A5X chipje, valamint egy 5 megapixeles, kiváló minőségű fényképek és 1080p felbontású, HD minőségű videófelvételek készítésére alkalmas iSight kamera. Az új iPad mindezek mellett változatlanul biztosítja az egész napos használatra elegendő 10 órás akkumulátor-üzemidőt, és megtartotta hihetetlenül vékony és könnyű kialakítását. Az iPad Wi-Fi és 4G-kapcsolattal is rendelkező modellje az Egyesült Államok és Kanada ultragyors 4G LTE technológiájú hálózatai mellett a világszerte elérhető, nagy sebességű 3G-hálózatokon, köztük a HSPA+ és DC-HSDPA technológiájú hálózatokon is használható. Mindemellett az iPad 2 kedvezőbb, az Egyesült Államokban mindössze 399 dolláros induló áron kapható.

 



Azok a felhasználók, akik az Apple Store kiskereskedelmi üzletekben vásárolják meg az új iPad készüléket, ingyenes személyes beállítást vehetnek igénybe. A szolgáltatás a levelezés beállításával, a kedvelt alkalmazások App Store áruházból való letöltésével és más tippekkel segít már az üzletben közelebbről megismerni az iPad használatát.

Árak és elérhetőség
Az új iPad Wi-Fi kapcsolattal rendelkező modellje fekete és fehér színben, 16, 32 és 64 GB kapacitású változatban vásárolható meg. Az Egyesült Államok és Kanada ultragyors 4G LTE-hálózatait, valamint a világ más tájain elérhető, nagy sebességű 3G-hálózatokat – köztük a HSPA+ és a DC-HSDPA technológiájú hálózatokat is – támogató, Wi-Fi és 4G-kapcsolattal is rendelkező modell 16, 32 és 64 GB kapacitású változatban lesz kapható. Az Apple emellett mostantól kedvezőbb áron kínálja iPad 2 készülékét: az Egyesült Államokban a Wi-Fi kapcsolattal rendelkező 16 GB-os modell ára 399 dollár, a Wi-Fi és 3G-kapcsolatot is támogató, 16 GB-os modellé pedig mindössze 529 dollár. Az iOS operációs rendszer 5.1-es verziója és az iTunes 10.6 program már letölthető ingyenes szoftverfrissítésként. Az iPhoto, az iMovie 1.3 és a GarageBand 1.2 alkalmazás egyenként 4,99 dollárért szintén megvásárolható az App Store áruházban (MailScanner has detected a possible fraud attempt from "x-msg:" claiming to be www.itunes.com/appstore). A Keynote 1.6, a Pages 1.6 és a Numbers 1.6 szoftver egyenként 9,99 dollárért vásárolható meg az App Store áruházban. Azok, akik korábban már megvásárolták a programokat, ingyenesen frissíthetnek az új verziókra.

Az iPad értékesítése március 23-án kezdődik meg Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Finnországban, Görögországban, Hollandiában, Írországban, Izlandon, Lengyelországban, Liechtensteinben, Luxemburgban, Makaón, Magyarországon, Mexikóban, Norvégiában, Olaszországban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svédországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Új-Zélandon.

Kulcsszavak: iPad Apple

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50