A norvég vasút fejleszti kommunikációs hálózatát

forrás Prim Online, 2012. március 20. 10:02

A Nokia Siemens Networks olyan alaphálózati platformot biztosít, amely automatikusan megosztja a forgalmi adatokat a zavartalan kommunikáció fenntartása érdekében.

A Jernbaneverketnek a norvég nemzeti vasúti igazgatóság fejleszti GSM-R (vasúti GSM) alaphálózatát, a Nokia Siemens Networks alaphálózatának elemeit használva, beleértve a terhelés-megosztási funkciót. A Nokia Siemens Networks frissíti a már meglévő alaphálózati elemeket az elsődleges telephelyen, és egy kiegészítő alaphálózati platformot is üzembe helyez. Ez a távoli kiegészítő hálózat kezeli a teljes forgalmat, ha bármilyen rendszerösszeomlás vagy karbantartás miatt szünetelne az elsődleges telephely működése.

A szerződés szerint a Nokia Siemens Networks továbbfejleszti a Jernbaneverketnek meglévő R99-es alaphálózati platformját az R4-es alaphálózati platformra, trondheimi központi telephelyén. A vállalat felállít egy további R4-es platformot is, hogy egy távoli tartalék hálózat is rendelkezésre álljon. Ez a platform mobil szoftveres kapcsolókat, mobil átjárókat és egy terhelésmegosztási funkcióval bíró, körkapcsolásos adatszervert tartalmaz. A tartalék alaphálózat kiépítésének részeként a vállalat a Railway@vantage 5.0 intelligens hálózat (IN) terhelésmegosztási funkcióval rendelkező platformjaihoz is hozzáférést biztosít. Szintén a szerződés részeként új diszpécserközpontok üzembe helyezésével is modernizálják a Jernbaneverket alaphálózatát.

A Nokia Siemens Networks az előfizetői adatkezelői platformját is biztosítja, amelybe beletartozik a One-NDS előfizetői profiltár és az NT-HLR (New Technology Home Location Register) adattár is. Továbbá a vállalat a virtualizált hálózatkezelő rendszerét, a NetAct rendszert is beépíti, hogy megerősítse a GSM-R hálózat konfigurációját és felügyeletét. A tervezés, a kivitelezés és a teljes hardver- és szoftverkészlet biztosítása a szerződés szerint mind a Nokia Siemens Networks feladata. Ezek a szolgáltatások biztosítani fogják a Jernbaneverket új alaphálózati platformjának gyors és zökkenőmentes bevezetését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09