Az amerikaiak leginkább az ágyban szeretnek játszani

forrás Prim Online, 2012. március 25. 13:33

Egy amerikai közösségi játékoldal, a MocoSpace felmérése szerint az emberek szívesen játszanak telefonjukkal otthon - sőt, az ágyban is. A tizenötezres minta alapján elmondható, hogy a megkérdezettek 96%-a játszik mobilkészülékén otthonában, és 53%-uk mondta azt, hogy számára a legmegfelelőbb hely erre az ágy – olvashatjuk a CNET.com-on.

Úgy tűnik, jelentősen átalakultak a mindennapi szokások az elmúlt években. Az okostelefonok megjelenése nem csak új üzleti modellek életre hívását eredményezte, hanem a felhasználói szokásokat is jelentősen átalakította. Míg régen az ágy a pihenés, kikapcsolódás és főként az alvás helyszíne volt, addig az emberek nagy része ma már itt tölti aktív szabadidejét – legalábbis Amerikában.
Korábban a buszra várva, dugóban nyúltak a telefonjukhoz, hogy elüssék az időt, otthon pedig inkább a számítógépen játszottak. Most azonban fordult a kocka, aminek a játékkonzol-gyártó cégek valószínűleg nem örülnek annyira.
Érdekes eredmény az is, hogy a második legnépszerűbb „játékhely” a nappali 41%-kal, de sokan még a fürdőszobába is magukkal viszik kütyüjüket (5%). A megkérdezettek 1%-a még ebéd közben is szívesen játszik.
„Játék az egész világ” – tartja a mondás, na de ennyire? A válaszadók 64% vallotta be, hogy még munka közben is játszik rendszeresen, 52% több mint egy órát szán erre a tevékenységre napi szinten, és a megkérdezettek egyharmada (32%) több mint három órát játszik a mobilján.
Magyarországon is egyre népszerűbbek az okostelefonok, bár még messze le vagyunk maradva Amerikától. De ki tudja: lehet, hogy néhány év múlva nálunk is meglepő eredmények látnak majd napvilágot.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50