Kifizette a frekvenciadíjat a negyedik mobilszolgáltató

MTI Sajtóadatbank, 2012. március 27. 08:34

A pályázati feltételeknek megfelelően folyik a negyedik mobilszolgáltató létrehozása, a 10 milliárd forintos frekvenciahasználati díjat kiegyenlítetté, és a cégbírósági bejegyzéshez szükséges dokumentumokat a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságához hétfőn beadták - értesült az MTI a céghez közelálló forrásból.

A negyedik mobilszolgáltató, az MPVI Mobil Zrt. operatív működése az adóregisztrációs eljárás után indulhat el.
Az MPVI alaptőkéje 500 millió forint, a vállalatban a Magyar Posta Zrt. tulajdoni hányada 10 százalék, míg az MVM Zrt. és az MFB Invest Zrt. 45-45 százalékkal rendelkezik. Az MTI értesülése szerint az új vállalat várhatóan áprilisban mutatkozik be sajtótájékoztatón.
Az NMHH január 31-én hirdette ki nyertesként a konzorciumot, amely új szolgáltatóként léphet az eddig háromszereplős mobil piacra. Az árveréssel és a döntéssel kapcsolatban mindhárom, már a piacon lévő mobilszolgáltató, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone is fellebbezett. A jogorvoslati kérelmek alapvetően az új szereplőnek az árverési eljárásban történő részvételi lehetőségét, valamint az új belépő számára biztosítandó belföldi roamingszolgáltatás előírását vitatják. Az NMHH február 20-i közlése szerint a beérkezett fellebbezések alapján másodfokú eljárás indult, amelynek lefolytatására 45 nap áll rendelkezésre.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) március 22-én engedélyezte az MPVI Mobil Zrt.megalapítását.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05