ASUS B53 sorozatú noteszgépek – Az ideális üzleti megoldás

forrás Prim Online, 2012. március 27. 09:20

Megbízható és biztonságos. Az ASUS kifejezetten az üzleti világ elvárásai szerint tervezte B notebook sorozatát, minden egyes modellt alapos, még az iparági szabványoknál is szigorúbb tartóssági teszteknek vetnek alá. Ezek a noteszgépek rázkódásálló merevlemezzel, SmartCard olvasóval, TPM chippel és ujjlenyomat-olvasóval rendelkeznek, amelyek az ASUS Secure Delete megoldással példátlan szintű biztonságot garantálnak.

Az ideális üzleti megoldás – B53 sorozat Intel Huron River platformon
A B53 sorozatú notebookok a legújabb vPro technológiát is tartalmazó 2-dik generációs Intel Core processzorokra épülnek, a nagyobb számítási kapacitást nyújtó i7-es variánsok mellett akár költséghatékony kétmagos i3-as központi egységekkel is kérhető. A korábbi modellekhez hasonlóan a grafikus alrendszert tekintve ismét két konfiguráció közül választhatnak a felhasználók, míg a B53E a processzor részeként üzemelő Intel HD Graphics 3000 vezérlővel rendelkezik, addig a B53S az integrált GPU mellett egy AMD Mobility Radeon HD6470M lapkával is büszkélkedhet. A két vezérlő közötti váltásért az AMD Dynamic Switchable Graphics technológiája felel, amely automatikus, az adott grafikai megjelenítés terhelési fokának megfelelően vált az IGP és a Mobility lapka között. Utóbbival egyébiránt az ATI Eyfinity többmonitoros technológia is kihasználható.

Kiemelkedő üzemidő és élettartam
Az ASUS a Boston-Power akkumulátorgyártó céggel társulva Nordic Ecolabel és China CEC minősítésű akkumulátorokkal látta el a B53 üzleti noteszgép-családját. Ezek az akkumulátorok több, mint 900 töltési ciklus után is képesek maximális teljesítményt nyújtani, mely több, mint háromszorosa a hagyományos lítium-ion akkumulátorok élettartamának. Ezen felül az ASUS Xpress Charge révén egy teljesen lemerített akkumulátort mindössze 90 perc alatt 90 százalékra tölthetünk.

 



Adatbiztonság mindenek felett
Az olyan biztonsági funkciókon felül, mint a SmartCard, TPM chip és ujjlenyomat-olvasó, az ASUS Secure Delete lehetővé teszi a felhasználóknak a biztonságos adattörlést egy egyszerűen használható felületen. Továbbá egyes területeken opcionális lopásgátló technológiák és a Computrace LoJack for Laptops szolgáltatása is elérhető, melyekkel a felhasználók nyomon követhetik és visszaszerezhetik az ellopott notebookokat.

Dokkolás kényelmesen

Az üzleti célra, mindennapos munkára tervezett noteszgépek elengedhetetlen kiegészítője a dokkoló állomás, mely használatával kényelmesebb és rövidebb a noteszgép munkahelyi beüzemelése. Csupán egyszer kell csatlakoztatnia a szükséges kábeleket az ASUS Power Station II-höz, a továbbiakban elég, ha a noteszgép és a dokkoló kapcsolatára figyel oda. Ráadásul a dokkoló állomás most az alapcsomag része, tehát a noteszgép első munkanapján azonnal használatba vehető.
 

Kulcsszavak: notebook Asus ASUS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05