A magyar internetezők világelsők az elektronikus levelezésben

forrás Prim Online, 2012. március 28. 10:41

Az Ipsos legújabb felmérése szerint a  világ internetezőinek óriási többsége, 85 százaléka elektronikus levelek segítségével is kapcsolatot tart embertársaival. Ez a kommunikációs forma leginkább hazánkban jellemzi a netezőket: 94 százalékuk kap és küld emaileket.

    Ezen kívül Svédország, Belgium, Indonézia, Argentína és Lengyelország webes társadalmában is 90 százalék fölötti ennek az érintkezési módnak a gyakorisága.
    Az Ipsos szerint szinte minden országban elterjedt az emailhasználat – általában 80 százalék feletti arányban jellemzi a világháló használóit. Ez alól csupán India és Szaúd-Arábia a kivétel, ahol az internetezők kétharmada, illetve kevesebb, mint fele szokott elektronikus levelek segítségével információt cserélni.
    A közösségi oldalak is rendkívül népszerűek: az internetezők 62 százaléka fent van valamelyik társasági portálon, esetleg fórumokba vagy blogokba ír. A magyar netes társadalom az átlagosnál aktívabb ebben a tekintetben is: 70 százalékuk keresi fel és használja rendszeresen a közösségi oldalakat.
    A korosztályi összefüggés vizsgálata során kiderült, hogy általánosságban a 35 év alattiak osztják meg leginkább gondolataikat és életük történéseit a weben, őket a 36-50 év közötti, majd a 60 év feletti korosztály követi. Magyarországon ezzel szemben a 35 éves korosztályt a 60 év felettiek követik a közösségi portálok használata terén.
    További, bár nem jelentős sajátosság az iskolázottság szerinti különbség: az alacsony iskolázottságú internetező magyarok 64 százaléka időzik a társasági portálokon, a középfokú és felsőfokú végzettségűeknek 73-73 százaléka.
    Felmérését az Ipsos 24 országban, közel 20 ezer internethasználó megkérdezésével készítette.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50