Szoftverrel vizsgálják érzelmeinket ügyintézés közben

Nyelv-független érzelemdetektáló szoftvert fejleszt a Nextent

forrás Prim Online, 2012. március 30. 09:15

A Nextent Informatika Zrt. 91.133.000 Ft-ot nyert szoftverfejlesztésre az Új Széchenyi terv keretében.  Az Emonline elnevezésű szoftver-fejlesztés olyan újszerű, nyelv-független technológián alapszik, mely az ügyfélszolgálati telefonbeszélgetések alatt valós időben, folyamatos visszajelzéseket ad a beszélgetésben résztvevők hangulatáról, érzelmeiről. Az azonnali visszajelzések az ügyintéző munkáját segítik, hiszen a kapott információk alapján az ügyfélszolgálati beszélgetések objektívek maradhatnak, és ez által hatékonyabbá válik az ügyfélkezelés.

Az ügyfélszolgálati vezető munkáját a kapott visszajelzések oly módon segítik, hogy szükség esetén azonnal a kollégák vagy az ügyfél segítségére siethet az illetékes munkatárs, továbbá a rendszer hasznos visszajelzéseket ad az ügyintézők fejlődéséről az oktatásokat, képzéseket követően. Az ügyintézők érzelmeinek online figyelemmel kísérése is az ügyintézés, tehát az ügyfélkezelés minőségét javítja. A tárgyilagos kommunikáció, az ügyfélszolgálati beszélgetések megfelelő hangneme és tartalma elengedhetetlen kelléke a magas színvonalú ügyfélszolgálati munkának, hiszen az ügyfelek éppen ezt várják el a vonal végén őket segítő ügyintézőtől. A valós idejű visszajelzéseknek köszönhetően a supervisor azonnali beavatkozására nyílik lehetőség, amennyiben erre szükség van.

Tudományos szempontból a valós idejű, azaz online érzelemdetektálás túlmutat a hagyományos gépi tanulási technikákon. A hagyományos módszer esetén ugyanis az elemzendő anyag egésze rendelkezésre áll, online elemzés esetén viszont az anyag az elemzés közben keletkezik, mérete az elemzés során folyamatosan növekszik. A hatékony online elemzés forradalmian új algoritmusok kidolgozását igényli.

A Nextent projektjének célja egy olyan rendszer kifejlesztése, melynek tanulási bemenetét (inputját) telefonbeszélgetések alkotják, kimenete (outputja) pedig egy érzelemdetektáló motor, amely valós időben kijelzi a beszélgetésben résztvevők érzelmeit az éppen zajló kommunikációban. A beszédanyagok feldolgozása többaspektusú: a hanganyagok spektrális jellemzőinek kinyerését, beszélőazonosítást és az érzelmek detektálását is magában foglalja. A rendszer tárolja a felsorolt jellemzőket, majd a bennük rejlő rendszerességet komplex gépi tanulóalgoritmusokkal tárja fel. A feltárt rendszerességek és összefüggések alapján pedig lehetővé válik a valós idejű érzelemdetektáló eljárás kifejlesztése. A Nextent által kifejlesztett prototípus több különböző alkalmazására is lehetőség nyílik a jövőben, mivel a technológia nyelv- és domain-független. Nyelvfüggetlensége lehetővé teszi a más nyelvekre történő gyors adaptálást és ezzel együtt a nemzetközi piacra való kilépést is. A domain-függetlenség pedig annyit tesz, hogy a technológia nem csupán a demóalkalmazás témakörében alkalmazható, hanem az attól eltérő témájú telefonos ügyintézések során is. A rendszer tehát minden olyan szituációban használható lesz majd, amelyben kiemelt fontosságú a beszélgetők érzelmi állapota. Az újonnan fejlesztett technológia támogatni tud bármilyen ügyfélkezelő rendszert, és növelni tudja annak működési sikerességét. Az értékesítő és ügyintéző cégek használhatják a rendszert az ügyfélszerzés- és megtartás hatékonyabbá tételére, azaz az ügyfél-elvándorlási mutató optimalizálásához, vagy saját ügyintézőik munkájának ellenőrzésére, továbbá az oktatás színvonalának fejlesztésére.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50