Robotok és hackerek az idei Simonyi konferencián

forrás Prim Online, 2012. április 12. 10:20

2012. április 17-én 13 órától kerül megrendezésre a Simonyi Károly Szakkollégium éves konferenciája a BME Informatika épületében, ahol az érdeklődők ismét bepillantást nyerhetnek a villamosmérnöki és informatikai szakma aktuális vívmányaiba.

Immáron 9. alkalommal rendezi meg a Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma Magyarország legnagyobb, hallgatók által szervezett éves szakmai rendezvényét. A délután során  előadnak a Masat-1 fejlesztői, Bojár Gábor (az AIT és a Gaphisoft alapítója), és lehull a lepel a Windows 8 új Metro felületéről  is, betekintést nyújtva az informatikai és villamosmérnöki tudomány széles spektrumába, hasznos és értékes ismereteket adva át az oda látogatóknak.

A tavalyi kéttermes és részben angol nyelvű előadások után idén egy új teremben, kisebb létszámú előadásokon is részt vehetnek a mélyebb szakmai tudásra vágyók, melyben szakkollégium tagjai osztják meg tudásukat, tapasztalataikat. Hallhatnak előadást autonóm kutatórobot fejlesztéséről, illetve megismerhetőek lesznek a Schönherz kollégiumban kiépítendő IPv6-os technológiában rejlő lehetőségek  is (közel 1000 végpontos hálózat üzemel ott).
 
A 2003 óta minden évben megrendezett Konferencia iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, tavaly több mint 1000 fő regisztrált. Az idei támogatói, illetve meghívott előadásokat olyan nevek fémjelzik, mint a főtámogató evosoft, Bosch, Microsoft, Ericsson, National Instruments, NNG vagy a kancellar.hu. Szó lesz az autóipar jövőbeli vívmányairól, előkerülnek a szoftver-, játék-, és navigáció-fejlesztések is kicsit másképp, valamint  némi Social Engineering is.
 
A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció ajánlott; az első 500 résztvevő konferencia csomagot kap és a délutánon igazoltan résztvevő regisztráltak közt a nap végén egy iPad 2 kerül kisorsolásra. A konferencia mindhárom termének előadásait rögzítik, sőt élő, online közvetítés is várható a rendezvény honlapján a szervezők jóvoltából.

Kontakt:

Domján Zsolt
sajtó felelős
+36709841656
domjan.zsolt@simonyi.bme.hu

A Simonyi Károly Szakkollégium a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az ország egyik legnagyobb szakkollégiuma a maga több mint 200 fős tagságával. Profilját tekintve fő célja a tehetséggondozás, szakmai tudás és gyakorlati tapasztalat nyújtása, az egyetem főleg elméletre építő képzése mellett, a villamosmérnöki és informatikai területeken.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05