Egyszerűbb, letisztultabb számítástechnikát ígér az IBM

A PureSystems bevezetése új irányokat nyit a jövő informatikájában

forrás Prim Online, 2012. április 13. 12:01

Az IBM tegnap bemutatta PureSystems névre keresztelt integrált rendszercsaládját. A vállalat szerint a technológia alapvetően átformálja az informatikáról alkotott elképzeléseinket, és új szakaszt nyithat az egyszerűséget, letisztultságot szem előtt tartó megoldások fejlesztésében. Ez az első termékcsalád, amely beépített szakértelmet tartalmaz, megteremtve a szakértelemmel integrált rendszerek új kategóriáját.

A PureSystems 2 milliárd dollár értékű K+F beruházás eredménye, melyben az elmúlt négy év felvásárlásaiból származó új technológiák is látványosan hasznosultak. A példa nélküli fejlesztés egyszerre integrál minden rendelkezésre álló IT elemet, fizikait és virtuálisat egyaránt. A rendszercsalád új alternatívát kínál napjaink vállalati számítástechnikai modelljével szemben, amely csak komoly erőforrásokkal képes ellátni a gyakran számos, jelentősen eltérő rendszer konfigurálását és karbantartását.
„Az új termékkategória kifejlesztését egyértelműen az alkalmazásközpontúság és az egyszerű használhatóság vezérelte” – mondta Szűcs József, a PureSystems rendszerek regionális kereskedelmi vezetője.

A vállalatok IT költségvetésük 70%-át, néha ennél is többet költenek egyszerű üzemeltetésre és karbantartásra, így az innovációra kevés szabad forrásuk marad. Az IBM közelmúltban készített tanulmánya szerint a vállalati IT-projektek kétharmada túllépi a költségvetési keretet és a kitűzött határidőket; öt informatikai osztály közül pedig csak egy engedheti meg magának, hogy büdzséje legnagyobb részét innovációra fordítsa.

 


 
A PureSystems termékcsalád három jelentős újítással ad választ a fenti problémákra. Segítségével a vállalatok a radikálisan csökkenthetik az információtechnológia kezeléséhez kapcsolódó költségeket és a számos erőforrást lekötő komplexitást.

·    „Scale-In” rendszertervezés: A PureSystems termékcsaláddal az IBM új koncepciót valósít meg a rendszertervezésben: a megoldás a kiszolgálókat, a tárolást és a hálózatokat egyetlen, nagymértékben automatizált, egyszerűen kezelhető gépben integrálja. A „Scale-In” rendszertervezés nagyobb „sűrűséget” biztosít: a PureSystems rendszerek kétszer annyi alkalmazás kezelésére képesek, mint a mai technológiák, tehát az adatközpontok adott területegységére kétszer akkora számítási kapacitás jut.

·    Szakértői minták: Egyedülállóan újszerű szoftverével az IBM most először integrálja a legmagasabb szintű műszaki és iparági szakértelmet; a rendszerek így automatikusan képesek elvégezni az olyan alapvető és időigényes feladatokat, mint a konfigurálás, a frissítés és az alkalmazáskövetelmények kezelése.

·    Integráció a számítási felhőbe: A PureSystems termékcsalád összes tagja gyárilag képes a felhőalapú számítástechnika kezelésére: a vállalatok azonnal
létrehozhatják privát, önkiszolgáló felhőjüket, amely automatikusan skálázható mindkét irányban.
 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09