EOS-1D C: 4K felbontású videófelvételre képes Canon DSLR-kamera

forrás Prim Online, 2012. április 15. 19:09

Bemutatkozott az új EOS-1D C, a filmes, tévés és nagyfelbontású produkciós iparágakat megcélzó digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgép. A kiemelkedő videóminőséget, javított alacsony megvilágítású teljesítményt és a filmhez hasonló dinamikatartományt kínáló, kompakt és könnyű EOS-1D C képes a fényképezőgépen belüli 4K (4096 x 2160 képpontos) felbontású videók rögzítésére 4:2:2 arányú színmintavételezéssel, még nagyobb kreatív szabadságot kínálva a filmes szakemberek számára.

A saját kategóriát teremtő SLR fényképezőgép, az EOS-1D C egyedi és igen jól hordozható, a kiváló minőségű videók rögzítésére optimalizált megoldást kínál. Tovább növeli a kreatív rugalmasságot a különféle felbontások és képsebességek kezelése. 4K-s videók nyolcbites Motion JPEG tömörítéssel készíthetők 24p sebességgel, Full HD (1920 x 1080) felbontású videók pedig akár 1080/60p sebességgel is. A fényképezőgép képes mindegyik felbontásban, így 4K felbontásban is rögzíteni a belső CF kártyára, ezzel is javítva a mobilitást. A videojelek kiküldhetők külső felvevőkre is a beépített HDMI-csatlakozón keresztül, tömörítetlen YCbCr 4:2:2 jelként.

Az EOS-1D C beépítetten tartalmazza a Canon Log Gamma funkciót, amellyel kiváló minőségű videók rögzíthetők bőséges expozíciós térrel és dinamikatartománnyal. A Canon Log Gamma – amely ideális mindazon filmes szakemberek számára, akik a maximális mennyiségű információt szeretnék viszontlátni a képen, de hatalmas méretű fájlok nélkül – már-már a filméhez hasonlatos dinamikatartományt biztosít, minimálisra csökkentve az árnyékok miatt elvesző részleteket és nagyobb fényelési szabadságot biztosítva az utómunkálatok során.

 



A megnövelt teljesítmény és a kreatív rugalmasság kombinációja
Az EOS-1D X alapfunkcióira épülő EOS-1D C kivételes képminőséget és sokoldalúságot kínál, 18,1 megapixeles, teljes képmezős CMOS-érzékelőjével. A kiváló minőségű videórögzítésre optimalizált érzékelő az operatőrök számára azt a szabadságot nyújtja, hogy a kép felbontását a tárgyhoz vagy a kívánt kimenethez igazíthatják. A 4K felbontású felvétel során a képpontok egy APS-H érzékelő méretének megfelelő területre vágódnak körbe, így nincs szükség a kép átméretezésére vagy nagyítására – ez garantálja a maximális képminőséget. Van lehetőség Super 35 mm-es crop használatára is Full HD felbontású felvételekhez – ez a filmoperatőrök számára lehet kényelmes, akik a Super 35 mm látómezőhöz szoktak.

Az érzékelő nagyszerű minőségben teljesít minden körülmény között. A Canon EF Cinema fix objektívekkel együtt használva speciális, kreatív elmosásra és fényrögzítésre is van lehetőség. Mérete miatt extrém kicsi mélységélesség érthető el, gyönyörűen elmosott hátterekkel, az akár 25600-as ISO-érzékenység pedig kiváló minőséget és csökkentett zajt eredményez rosszul megvilágított helyzetekben is.

A 24, 25, 30, 50 és 60p képsebesség Full HD felbontás mellett további rugalmasságot biztosít a felvételek során, kielégítve az iparág különféle szakembereinek eltérő rögzítési igényeit. Az ipari szabvány időkód- és kodektámogatás, valamint egy sor választható tömörítési eljárás garantálja a kompatibilitást a meglévő munkafolyamatokkal és eljárásokkal, lehetővé téve az egyszerű vágást és fényelést közvetlenül a felvétel után.

Az EOS-1D C egy exkluzív szoftvercsomaggal együtt érkezik, benne olyan programokkal, amelyek révén a fényképezőgéppel felvett 4K/Motion JPEG és Full HD/60p videók kiküldhetők egy külső monitorra, a képminőség romlása nélkül. Lehetséges vele továbbá a Canon Log Gamma funkcióval felvett videók kiküldése egy monitorra normál gamma-beállítás alkalmazása mellett.

További speciális alkalmazások, így például a Picture Style Editor és az EOS Utility is lehetővé teszik a fényképezőgép különféle beállításainak módosítását egy PC-ről. A valós idejű folyamatok, így például a képstílusok szerkesztése és regisztrációja, vagy az eredmények ellenőrzése egy monitoron, kényelmesen elvégezhetők a helyszínen is egy PC vagy akár egy Mac segítségével – lehetővé téve a gyors korrekciót és garantálva a hatékony felvételt és utómunkát.

 



EF és EF Cinema objektívek – szabadság a felfedezéshez

Az EOS rendszer tagjaként az EOS-1D C kompatibilis több mint 60 EF objektívvel, amelyek mindegyike nagy felbontásra képes, hogy támogassa a 4K-s képek felvételét. Az EF objektívcsalád kivételes kreatív szabadságot kínál, a választható fókusztávolság 8-tól 800 milliméterig terjed. Az EOS rendszer 1987-es elindítása óta több mint 70 millió EF objektív készült – a szám jól jelzi a termékcsalád páratlan minőségét és népszerűségét egyaránt. A Cinema EOS System részeként a Canon bemutatott egy sor 4K EF Cinema objektívet is. A cég egyedi optikai örökségére építve készített olyan élenjáró minőségű objektíveket, amelyek kifejezetten a kiváló minőségű videofelvételekre lettek optimalizálva.

 



Canon EOS-1D C – a legfontosabb jellemzők:
·    4K felbontású filmek felvétele
·    1080p 50/60 képkocka/mp sebességgel; Canon Log Gamma
·    Tömörítetlen HDMI kimenet
·    18 megapixeles, teljes méretű CMOS
·    Max. 12 képkocka/mp állóképek; 14 képkocka/mp mód
·    61 pontos AF-rendszer
·    ISO-érzékenység: 100-25600
·    Két DIGIC 5+ processzor
·    Clear View II 8,1 cm (3,2”) átmérőjű LCD-kijelző
·    EF-objektívekkel kompatibilis

 



 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50