TIPA 2012: Hat díj a Canoné

forrás Prim Online, 2012. április 17. 13:50

Hat különdíjat nyert el a Canon a világ vezető fényképészeti kiadványainak szövetsége, a Technical Image Press Association (TIPA) által odaítélt kitüntetések közül.

A TIPA a világ vezető fényképészeti kiadványainak szerkesztőiből álló zsűrije évente – az innovációtól a kialakításon át az általános termékminőségig minden szempontot figyelembe véve – értékeli a legújabb termékeket. A zsűri az elmúlt 12 hónapos időszakban bemutatott legkiemelkedőbb termékeket díjazza, és ebben az évben a Canon következő modelljeit részesítette elismerésben:
·    A legjobb professzionális DSLR-gép: Canon EOS-1D X
·    Legjobb felsőkategóriás kompakt fényképezőgép: Canon PowerShot G1 X
·    Legjobb professzionális DSLR-objektív: Canon EF 8-15mm f/4L USM halszem
·    Legjobb multifunkciós fotónyomtató: Canon PIXMA MG8250
·    Legjobb video DSLR: Canon EOS 5D Mark III
·    Legjobb professzionális videokamera: Canon EOS C300 digitális filmkamera


A legjobb professzionális DSLR-gép: Canon EOS-1D X
A Canon új, csúcskategóriás professzionális DSLR gépe a teljes méretű érzékelő kreatív előnyeit egyesíti nagy sebességgel és nagy érzékenységgel a profi hír-, sport- és természetfotósok igényeinek kiszolgálásához. A 18 MP CMOS érzékelőt és két DIGIC 5+ képfeldolgozó processzort tartalmazó EOS-1D X a képminőség és a másodpercenkénti akár 14 képes nagy felvételkészítési sebesség jól kiegyensúlyozott kombinációját kínálja. Az alap ISO-érzékenységi tartomány (100-51200) mindkét irányban kiterjeszthető, a szélső értékek ISO 50 és 204800 is lehetnek. Az új fejlesztésű, 61 pontos, 41 kereszt típusú érzékelőt autofókusz-rendszer a valaha készült leggyorsabb és legpontosabb: a fényképezőgép még alacsony megvilágítás esetén is képes felismerni és követni a gyorsan mozgó tárgyakat. Full HD videofelvétel és beépített Ethernet-kapcsolat egészíti ki a professzionális modellt.

 



Legjobb felsőkategóriás kompakt fényképezőgép: Canon PowerShot G1 X
A jó képminőséget szokás a cserélhető objektívekkel társítani, de az igazság az, a két dolog között nem feltétlenül van kapcsolat. A Canon felismerte, hogy sok fotós szeretne DSLR-hez hasonló képminőséget, de kompakt stílusú házban, kiváló minőségű, nem cserélhető zoom objektívvel. A PowerShot G1 X-ben egy nagy, 4:3 képarányú, 14,3 megapixeles, 18,7 x 14 mm-es CMOS-érzékelő található – hasonló az EOS DSLR-modellekben használt APS-C érzékelőkhöz. Az eredmény egy olyan kompakt fényképezőgép lett, amelyik alacsony megvilágítási szint esetén is kiváló minőségű képeket készít.

 



Legjobb professzionális DSLR-objektív: Canon EF 8-15mm f/4L USM halszem
A halszemoptikákkal lenyűgöző, extrém látószögű képek készíthetők. 24x36 mm-es, teljes méretű érzékelővel felszerelt DSLR-fényképezőgépekkel a EF 8-15mm képes akár teljes méretű, akár kerek „halszem”-képek készítésére. Kisebb érzékelők esetén lefedi a teljes képkockát. 180 fokos látómezője kivételes kreatív felvételi lehetőségeket biztosít. A Canon felsőkategóriás, L sorozatú objektívjét kivételes optikai kidolgozás, minőség és tartósság jellemzi. A szabadalmaztatott SubWavelength Structure Coating (SWC) bevonat csökkenti a szellemképességet és a csillanásokat, a kiegészítő fluortartalmú felületkezelés pedig megkönnyíti a nagy előoldali elem tisztítását.

 



Legjobb multifunkciós fotónyomtató: Canon PIXMA MG8250
Vonzó kivitelével és tovább bővült csatlakozási lehetőségeivel –immár az új PIXMA Cloud Link is használható és mobilkészülékekről is lehet vezeték nélkül nyomtatni – a Canon PIXMA MG8250 fotólabor minőségű nyomtatást kínál, mégpedig lenyűgöző sebességgel. A nyomtatófej 1 pikoliteres cseppeket nyomtat és akár 9600 dpi felbontásra is képes. A hat tintával dolgozó rendszer pigmentfeketét, valamint fekete, magenta, világoskék, sárga és szürke tintát használ, a szemcsézettség nélküli, sima, színes, 10x15 cm-es fényképe mindössze 20 másodperc alatt végrehajtott kinyomtatásához. Része a csomagnak egy CCD lapolvasó is, amely 4800 x 9600 dpi felbontással képes a 35mm-es filmeket beolvasni, ami igencsak kívánatos eszközzé teszi ezt a multifunkciós gépet a fényképezés minden rajongója számára.


Legjobb video DSLR: Canon EOS 5D Mark III
A Canon EOS 5D Mark II megváltoztatta a fényképezés világát. A digitális állóképek és videók immár nem két külön világ, nem kell hozzájuk két eltérő rendszert használni. A felhasználók az adott pillanatban maguk dönthetik el hogy állóképet vagy videót (netán mindkettőt) akarnak rögzíteni, ugyanazzal a kamerarendszerrel. Az EOS 5D Mark III ezt az élményt fokozza tovább az újonnan tervezett, 61 pontos AF- és a 63 zónás fénymérő rendszerével, valamint az új, 22 megapixeles, elképesztően nagy ISO-érzékenységű érzékelőjével. További, a filmkészítést segítő funkciók a kézi expozícióvezérlés, valamint a nagy bitsebességű videotömörítési funkciók kibővített készlete: a gép kezeli a képkockán belüli (ALL-I) és kívüli (IPB) eljárásokat is.

 



Legjobb professzionális videokamera: Canon EOS C300 digitális filmkamera
A forradalmi C300 elkészítésénél a Canon számos területen – érzékelők, képfeldolgozó processzorok optikák – szerzett szakértelmére támaszkodott. Az eredmény egy új, mérföldkőnek számító videokamera-technológia, amely kétféle változatban érhető el: Az EOS C300 EF-foglalattal van felszerelve a cserélhető objektívekhez, az EOS C300 PL pedig PL-foglalattal. Kifejezetten ehhez a rendszerhez készült egy nagyfelbontású, 8,3 megapixeles, Super 35mm-egyenértékű CMOS-érzékelő. Mindkét változat moduláris felépítésű, és videóobjektívek új családja kíséri.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05