Jelentős forgalomnövekedést könyvelt el a PayPal

forrás Prim Online, 2012. április 26. 11:50

Április végén adta ki negyedéves gyorsjelentését a világ vezető online pénzügyi szolgáltatója, a PayPal. A vállalat felhasználóinak száma több mint havi 1 millióval növekedett, és összesen 555 millió darab tranzakció zajlott le 2012 januárja és márciusa között, ami napi szinten mintegy 6 millió átutalást jelent.

A jelentésből kiderül, hogy a forgalom mintegy 32%-al növekedett, és elérte az 1,3 milliárd dollárt. Jelenleg az átutalások nagy része az Egyesült Államokon belül történt, a várakozások szerint azonban a második negyedévre az Észak-Amerikán kívüli forgalom meghaladhatja az államokon belülit. A PayPal fizetések így már a tulajdonos eBay összforgalmának 18%-át adták, köszönhetően az online vásárlás iránti bizalom további növekedésének.
Ahogy a számok is mutatják, az online fizetési üzletág növekedési irama még mindig kivételes, sőt további piaci potenciál rejlik még a mobileszközökkel történő fizetésben, valamint az offline kereskedelmben is, köszönhetően az olyan megoldásoknak, mint az okostelefonokat bankkártyaolvasóvá alakító PayPal Here.
Az első negyedév során jelentős növekedést eredményezett, hogy a PayPal bevezette a vásárlás helyén offline használható termékét 2000 darab Home Depot üzletházban az Egyesült Államokban, és további kereskedők bevonását tervezi a következő hónapok során.
A PayPal forgalmának jelentős hányadát ezúttal is a kiskereskedők adták, akik olyan innovációkkal tehettek szert több haszonra, mint a PayPal Here, amely immár iPhone-ra és Android-os készülékekre is elérhető teljes értékű bankkártyaolvasót kínál. A termék kedvező fogadtatásra talált, ugyanis már több mint 200.000 kisvállalkozó csatlakozott a szolgáltatáshoz, amely egyelőre az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Hong Kongban érhető el.

Kulcsszavak: PayPal +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50