Véget ért az analóg műholdas műsorszórás korszaka Németországban

MTI Sajtóadatbank, 2012. május 1. 11:21

Németországban hétfőn véget ért az analóg műholdas műsorsugárzás korszaka, a közszolgálati és a magán csatornák ezentúl csak digitális formátumban sugározzák adásaikat.

A német televíziók és rádiók műsorát közvetítő Astra műhold üzemeltetője közölte: az átállás az analógról a digitális formátumra zökkenőmentesen, a terveknek megfelelően zajlott le. Az analóg adás hajnali 3 órakor ért véget. Az egyetlen kivétel az Eurosport, a sportcsatorna adását kedd hajnalban állítják át. A közszolgálati műsorszóró társaságok a legnagyobb magán műsorszolgáltatókkal közösen hónapok óta intenzív felvilágosító kampányt folytatnak. A klardigital (tisztán digitális) néven futó akció szervezői szerint azonban nagyjából félmillió német háztartás még nem készült fel az átállásra.
A digitális technológiával az analóghoz képest több csatornát és jobb minőségű adást lehet sugározni. Az adások vételéhez külön beltéri egység szükséges, vagy pedig a televízióba beépített vevőkészülék. Az 1997 után gyártott televíziókban rendszerint alaptartozék a digitális vevőkészülék.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09