Az Ericsson nyeresége nőtt, árbevétele csökkent az első negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2012. május 2. 14:58

Négy százalékkal, 51 milliárd svéd koronára csökkent a mobilhálózati berendezésgyártó és technológiai szolgáltató Ericsson nettó árbevétele az első negyedévben, miközben profitja - az egyszeri tételek beszámításával - jelentősen nőtt.

Az értékesítés visszaesésében szerepet játszott a hálózatüzemeltetők alacsonyabb szintű költése a makroökonómiai vagy politikai bizonytalanság jellemezte térségekben - közölte az Ericsson az MTI-hez is eljuttatott közleményében.
      Az adózott eredmény az egyszeri tételek beszámításával 8,8 milliárd svéd korona lett, 116 százalékos növekedéssel az előző év azonos időszakához képest.
       - A nagy teljesítményű szélessávú technológia értékesítései jól alakultak Észak-Amerikában, Japánban és Koreában, miközben egyéb térségek, például Európa (Oroszországgal együtt), a Közel-Kelet egyes részei, valamint India, gyengébben teljesítettek – számolt be Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója.
    Vestberg elmondta; 2010 végén az Ericsson olyan stratégiai döntést hozott, hogy növeli piaci részesedését Európában, amikor a hálózatüzemeltetők megkezdték a hálózataik modernizálását és a régi infrastruktúra lecserélését új, többszabványos rádió bázisállomásokkal. Ez a döntés, a várakozásoknak megfelelően, negatív hatással volt az előző év azonos időszakához viszonyított bruttó árrésre, és ez a hatás valószínűsíthetően rövid távon fenn is marad.

Kulcsszavak: +céginfo Ericsson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05