Tanulj videózni SLT kamerával! - Workshop a Mafilm stúdiójában

forrás Prim Online, 2012. május 3. 16:13

A képalkotók körében az egész világon egyre népszerűbb a DSLR, az SLT és a MILC gépekkel történő filmezés. A Sony workshopján a jelentkezők most minimális költség mellett sajátíthatják el a filmezés mesterfogásait, miközben kipróbálhatják a legmodernebb eszközöket.

A digitális fényképezőgépekkel való filmezés népszerűsége a gépek nagy méretű szenzorjainak és a mozifilmes kamerákhoz képest nagyon alacsony áruknak köszönhető. A legújabb eszközökben található érzékelők méretei nagyon közel vannak a Hollywoodban használt ARRI kamerák filmkapujához, ezért a létrehozott háttérelmosási hatás és perspektíva nagyon hasonló.


Sok Sony Alfa SLT tulajdonos nem is tudja, hogy milyen kincs birtokosa. Ezek a kamerák egy hozzáértő kezében képesek arra, hogy akár egyedül is kiváltsák egy kamerastáb munkáját. Az SLT videó workshop célja, hogy fellendítse a magyar amatőr filmes életet, és kedvet csináljon a kameratulajdonosoknak a filmezéshez.


A Mafilm egyik stúdióját foglalják el a szervezők egy napra, ahol a résztvevők a filmes szakemberek segítségével nem csak bepillantást nyerhetnek a filmkészítés rejtelmeibe, hanem a vezető operatőr segítségével részeseivé is válhatnak.


Minden résztvevő egy Sony SLT-A65-ös (http://www.sony.hu/product/dsi-body-and-1-lens/slt-a65vk) vagy Sony SLT-A77-es (http://www.sony.hu/product/dsi-body-and-1-lens/slt-a77vk) kamerát kap, majd a vezető operatőr irányításával beállítják a jeleneteket. Mindent három kameraállásban rögzítenek, úgy, hogy a kameraállások más plánt, azaz képkivágást és látószöget vesznek fel. A jelenetek után a résztvevők egy másik kamera mögé állnak, így mindenki minden forgatási szituációban kipróbálhatja magát.

 


Az Alfa rendszer minden optikája 11 mm-től 400 mm-ig (még a 300/f2,8-as optika is!) szerepet kap a jelenetek rögzítésében.
A workshop díja 30 000 Ft, az első 15 jelentkezőnek 15 000 Ft, mely tartalmazza az ebédet, és a filmgyár területén történő idegenvezetést is.


A programban szereplő témák:
-    videoformátumok,
-    kameramozgatás és stabilizáció,
-    optikák,
-    fókusz,
-    éjszakai jelenet bevilágítása.

Időpont: május 10. , 9:00-18:00 – Fóti Filmgyár. Jelentkezni a foto.hu@eu.sony.com e-mail címen lehet.

Kulcsszavak: film kamkorder kamera Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05