Japánban terjeszkedik a PayPal

forrás Prim Online, 2012. május 10. 14:31

A leányvállalat mellett a mobiltelefonokat bankkártyaolvasóvá alakító PayPal Here is elérhető lesz a szigetországban.

A Paypal és a vezető japán mobilinternet szolgáltató, a SOFTBANK május 10-én jelentette be közös vegyesvállalatát, a PayPal Japan-t, valamint a mobiltelefonokat teljes értékű bankkártyaterminállá alakító PayPal Here szolgáltatás kiterjesztését a szigetországra. Japán az ötödik piac, amelyen elérhetővé válik a szolgáltatás az USA, Kanada, Hong-Kong és Ausztrália mellett.
 
A PayPal Japan részvénytársaság az online pénzügyi szolgáltató és a SOFTBANK 50-50%-os tulajdonában van, törzstőkéje 25 millió amerikai dollár.
 
Az új vállalat egyesíteni kívánja a két cég előnyeit – a PayPal 110 millió aktív fiókját, ami 190 piacon, 25 valutában szolgálja ki az ügyfeleket, valamint a SOFTBANK csoport helyi piacismeretét, 29 millió mobilinternet előfizetőjét és üzleti kapcsolatait Japán-szerte. Az új vállalat ezzel olyan online pénztárcát kínál a japán feljasználóknak, amely képes mind online, mint offline mind pedig mobiltelefonos fizetések kezelésére. 
 
A PayPal és a SOFTBANK az 1,7 trillió dolláros Japán piac forradalmasítását várja az új szolgáltatástól, amely 4,7 millió kisvállalkozás számára teheti lehetővé a bankkártyás fizetés kedvező árú bevezetését. A szigetországban a várakozások szerint idén 31 millió új okostelefon kerül forgalomba, amivel a Japán az egyik legfejlettebb mobilos piac a világon, a pénzforgalom nagy része azonban még mindig készpénz alapú.
 
David Marcus, a PayPal elnöke a terjeszkedés kapcsán kiemelte a Japán piacban rejlő rendkívüli növekedési potenciált: „Izgatottan várjuk, hogy a világ egyik legnagyobb mobilpiacán is elkezdjen működni szolgáltatásunk. Partnerünkkel, a  mobilinternet terén piacvezető SOFTBANK-kal hisszük, hogy olyan innovatív szolgáltatást kínálhatunk japán ügyfeleinknek, amely egyszerűbbé teszi pénzügyi tranzakcióik végrehajtását” – nyilatkozta az elnök. 
Kulcsszavak: mobilfizetés PayPal

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09