Közgyűlést tartott az IVSZ

forrás Prim Online, 2012. május 10. 18:36

Ma tartotta meg éves közgyűlését az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), ahol Laufer Tamás elnök ismertette a tavalyi év eredményeit és az idei stratégiai célokat. A közgyűlésen az IVSZ tagsága új Etikai és Fegyelmi Bizottsági, Ellenőrző és Számvizsgáló Bizottsági tagokat, valamint KKV tagozatvezetőt választott.

„Az IVSZ elérte éves terveit, azonban egy szövetség csak akkor lehet maradéktalanul boldog, ha az által képviselt iparág is teljesítette terveit. Az infokommunikációs piac azonban a tavalyi évben nem növekedett a megfelelő mértékben, az állami megrendelések hiányoztak és az üzleti szféra is belassult. Az idei évben elmozdulást és pozitív változásokat várok a nehézségek és az eddigi nem túlzottan pozitív irányok ellenére. A lehetőségeink meglesznek, hiszen az EKOP program keretében 50 milliárd forint van beágyazva a rendszerbe, és további innovációs és GOP pályázatok is várhatók ” – mondta Laufer Tamás, az IVSZ elnöke. „A szakképzés, innováció, pályázatok és közbeszerzések területén várunk komoly változásokat, amihez többek között a közbeszerzési rendelkezések további változására és például nagyon erős Innovációs Hivatalra van szükségünk. Az ezekhez szükséges párbeszédekre és tényleges segítségnyújtásra az IVSZ minden téren nyitott.” – folytatta Laufer Tamás. 

 
„2012 az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve, aminek sikerességéhez az információs társadalom nagyban hozzájárulhat. Az informatika eszközeivel ténylegesen aktívan tudjuk tartani az időskorban lévő embereket, amihez azonban további programok és lehetőségekre van szükség. Természetesen a fiatalokról sem szabad elfeledkezni. A kormány által kiemelt és elvárt 1 millió új adózóról szóló elképzeléseket, mi annyival tudjuk kiegészíteni, hogy ez csak akkor lehet sikeres hosszútávon, amennyiben ez 1 millió új és aktív internethasználót is jelent. Ennek elérését is támogatják oktatási céljaink és programtörekvéseink” – ismertette elképzeléseit az IVSZ elnöke.
 
Mészáros György a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) vezetője „A XXI. század kiemelt ágazata az infokommunikáció” című előadásában mutatta be az infokommunikációs szakma innovációs motivációját és lehetőségeit. Az áprilisban publikált, Nemzetgazdasági Minisztérium közreműködésével, a Központi Statsztikai Hivatal és a Deloitte Zrt-val együttműködve, NIH koordinációval készült kutatás szerint a vállalati K+F-et a külföldi nagy cégek dominálják, míg a KKV szektor csak igen kis hányada foglalkozik kutatás-fejlesztéssel. A 2007-től megfigyelhető erőteljes bővülésnek köszönhetően az infokommunikációs szolgáltatásokban 2010-re közel annyi, kutató- fejlesztő dolgozott, mint a gyógyszeriparban. Ugyanakkor az egy kutatóra jutó K+F ráfordítás még mindig töredéke a gyógyszeripari átlaghoz képest. 
 
Dobos Attila a szövetség főtitkára bemutatta a munkacsoportok és az iroda tevékenységét. Az IVSZ-hez tavaly 50 új vállalat csatlakozott, amelyben a főleg informatikai tevékenységet folytató vállalkozások mellett természetesen elektronikai és távközlési vállalat is található. Méretüket tekintve a nagyvállalati és multi belépők mellett, a legjelentősebb két bővülő szegmens a kkv-k és mikrovállalkozások köre volt.    
 
A közgyűlés az új Etikai és Fegyelmi Bizottsági, Ellenőrző és Számvizsgáló Bizottsági tagok mellett döntött, a Dobos Attila főtitkárrá választása óta megüresedett KKV tagozatvezetői pozíciójáról is. Az új KKV tagozatvezető Sasi Péter megbízatása 1 évre szól, míg az új Bizottsági tagokat 3 évre választották meg. 
Kulcsszavak: IVSZ

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05