Kiterjesztett valóság a Sony kézikonzolon

A PS Vita tankokat varázsol az íróasztalra

forrás Prim Online, 2012. május 18. 09:25

A Sony legújabb kézikonzoljának egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy a hátlapon elhelyezkedő kamera segítségével látja a környezetét, és a cselekményt a játékos életterében jeleníti meg. A most bemutatott Table Top Tanks harckocsikat és vadászbombázókat varázsol az íróasztalunkra vagy éppen a Hősök terére.

Az augmented reality (AR) szoftverek lényege, hogy a játék által konstruált cselekmény úgy jelenik meg, mintha az a játékos körül zajlana. A Sony a PS Vita kézikonzolban felhasználja a kiterjesztett valóságot, így a Table Top Tanks játékban a saját szobánkban, munkahelyünkön vagy bármilyen kültéri helyszínen csatázhatunk a harckocsikkal. A szoftver emellett – az AR játékok történetében először – lehetővé teszi, hogy a játékosok a kezükben lévő AR kártyák és meglévő tárgyaik használatával terepasztalt készítsenek az íróasztalukon, és itt szálljanak harcba egymással. A Table Top Tanks a többi AR játékhoz hasonlóan a PlayStation Store oldaláról tölthető le.

 


A kiterjesztett valóságot használó játékok bevezetésének időszakában a PS Vita-felhasználók számára néhány szoftver – közöttük a sziklaugrás, az asztali labdarúgás és a tűzijáték – ingyenesen hozzáférhető, az alapjátékokhoz pedig kiegészítők tölthetőek le.
Így a Cliff Diving sziklaugráshoz két új szikla és 12 tökéletesített ugrás érhető el, a Table Football asztali labdarúgás pedig új távolságmérőt, labdákat, eredményjelzőt kapott, és további 20 csapat vált elérhetővé.


A következő hónapban pedig megjelenik a Pulzar, egy idő alapú puzzle, melyben a játékosnak az AR Play kártyáinak segítségével tükröket, elosztókat és színváltókat kell elhelyeznie, amivel irányíthatja a rakétavédelmi rendszer ellátásáért felelős lézersugarakat, azért, hogy felrobbantson egy fenyegetően közeledő aszteroidát.

Kapcsolódó weboldal: http://hu.playstation.com
A PS Vita kiterjesztett valóság játékait bemutató videó angol nyelven:
http://www.youtube.com/watch?v=7paq5B9UZQc
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05