Adományozás, gyors bevásárlás és taxiszámla fizetés mobiltelefonnal

forrás Prim Online, 2012. május 25. 10:09

Civil szervezeteknek küldhetünk biztonságosan és egyszerűen adományt; készpénz és bankkártya használata nélkül, mobillal is fizethetünk a taxiban; és akár egy plakáton lévő termék QR-kódját lefotózva, munkába menet bevásárolhatunk a Cellum mobilfizetési alkalmazásának legújabb verziójával. A szolgáltatást a „SIA Central Europe - mobilifizetés, e-kereskedelem” konferencián pénteken mutatják be a szakmai közönségnek.

A Cellum-csoport fejlesztésében, a T-Mobile, a Telenor, az FHB, a MasterCard és a Cellum összefogásával tavaly ősszel indult Magyarországon a MasterCard Mobile szolgáltatás. A Cellum „távoli mobil-fizetési rendszere” úgy változtatja a mobiltelefont virtuális pénztárcává, hogy a bankkártyával rendelkező ügyfelek nemcsak gyorsan és egyszerűen, hanem maximális biztonság mellett fizethetnek a készülékükkel. Eddig több mint húszezren töltötték le az alkalmazást, amely eddig mobil egyenlegfeltöltést, postai csekkbefizetést, elektronikus vásárlást tett lehetővé. A Cellum siófoki kutatás-fejlesztési részlegénél az elmúlt félévben folyamatosan dolgoztak azokon a további innovatív megoldásokon, amelyek teljesen új funkciókkal egészítik ki a szolgáltatást.

A jelentősen kibővült új alkalmazást május 25-én, a „SIA mobilfizetés, e-kereskedelem” konferencián mutatják be a szakmai közönségnek. A legfontosabb újdonságok a következők:

    QR kód alapú adományozás – Egyszerűen és biztonságosan küldhetünk adományokat civil szervezetek, társadalmi célú programok számára. Nem kell hosszú számlaszámokat leírni, elég egy plakáton vagy újságban elhelyezett QR-kódot lefényképezni, megjelölni az adomány mértékét, és a szervezet már meg is kapta a felajánlást. Így biztosítható, hogy a pénzünk valóban oda kerül, ahová szántuk. A rendszerhez eddig a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat csatlakozott. Az első mobilos felajánlást Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója küldi el a szervezeteknek a SIA konferenciáján.

    QR kód alapú taxis fizetés – Készpénz használata nélkül biztonságosan fizethetünk a taxiban. Ehhez a taxisnak sem kell kártyaolvasó terminált beszereznie, ami eddig hátráltatta a bankkártyás fizetés elterjedését. Az utas lefényképezi a taxiba kiragasztott QR-kódot, bebillentyűzi az viteldíjat, és a pénz azonnal megjelenik a sofőr számláján, aki erről SMS-értesítést kap. A szolgáltatás elsőként a Rádió Taxinál lesz elérhető.

    Új generációs QR kód alapú vásárlási lehetőségek – A Cellum elsőként a G’Roby online élelmiszeráruházzal együttműködve vezeti be a mobilvásárlás szolgáltatást. Az alkalmazás felhasználója akár egy buszmegállóban elhelyezett plakátról lefényképezi a kereskedő által kínált termékek QR-kódját, a kiválasztott termékekből virtuális kosarat állít össze, kiválasztja a házhoz szállítás módját és időpontját, majd kifizeti a számlát. Így akár munkába menet bevásárolhatunk a mobilunkkal, és a csomagot délutánra ki is szállítják.

Az egyes alkalmazások a mai naptól elérhetőek, a partnerszervezetek a következő hetekben teszik elérhetővé saját szolgáltatásaik, karitatív vállalásaik vagy termékeik listáját. A MasterCard Mobile szolgáltatás letölthető iPhone, Android és Windows Mobile platformkora is.

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05