Új ASUS Republic of Gamers legendák

forrás Prim Online, 2012. június 5. 13:25

Az új termékek között minőségi alaplapok, grafikus kártyák, hangkártyák, headsetek, asztali PC-k, noteszgépek és egerek is találhatók.

Maximus V Extreme Z77-es alaplap

A Maximus V Extreme alaplap a legfrissebb ROG Extreme Engine DIGI+ II technológiával van felszerelve, ami digitális vezérlőkkel gondoskodik a CPU, a DRAM és az iGPU optimálisan hatékony energia­fel­használásáról a precíz túlhajthatóság érdekében. A felhasznált japán Nichicon GT-Series 10K fekete fémkondenzátorok ötször hosszabb élettartamúak a normál szilárdtest-kondenzátoroknál.

A Maximus V Extreme szolgáltatásai közé tartozik az OC KeyTM — ez a hardveres túlhajtási segédprogram egy képernyőn megjelenő grafikus rétegben mutatja az OSD TweakIt és az OSD Monitor paramétereit. Az előbbi üzem közben is elérhetővé teszi a rendszerbeállításokat, míg az utóbbi fejlett rendszerfelügyeleti és POST nyomkövetési szolgáltatásokat kínál anélkül, hogy kiegészítő szoftverre vagy hardverre volna szükség. A Subzero SenseTM a kritikus fontosságú összetevők fagypont alatti hőmérsékletfigyeléséről gondoskodik anélkül, hogy professzionális hőmérőre lenne szükség; a VGA HotwireTM csatlakozási pontok pedig lehetővé teszik a grafikus kártya túlhajtását az alaplap és bizonyos ASUS grafikus kártyák feszültségszabályzó pontjait használva.

A ROG aktívan együttműködik a játékosközösséggel, hisz belülről ismeri azt; a tapasztalatot pedig olyan szoftverek fejlesztésénél használja fel, mint a ROG Exchange, a MemTweakIt vagy az OC Knockout, hogy a játékosok megoszthassák egymással a beállításokat, túlhajthassák a gépüket és akár valós idejű interakciót folytathassanak más tuningos ROG-rajongókkal a szoftverek és a ROG webhelyének használatával.

Maximus V Formula Z77-es alaplap

Vannak olyan játékosok, akik csak a legjobbat fogadják el a géptől, és ez gyakran azzal jár, hogy mindent a maximumra állítanak. Ez az, ahol a Maximus V Formula bejön a képbe.

A Maximus V Formula* a komoly játékosokat és a PC-moddereket az innovatív Fusion Thermo™ megoldással is segíti, amelynél egy hibrid kialakítás révén át lehet váltani a kényelmes léghűtéses, illetve a kiemelkedően jó hőleadást nyújtó vízhűtéses üzemmód között. Ennél  hűtésnél a tiszta rézből készült vízhűtőcsövet galvanizált lamellákkal kombinálják úgy, hogy az integrált hővezető cső léghűtéses lemezek alá van beágyazva. Ez komoly előnyt jelenthet a túlhajtásnál, ha játékról vagy teljesítménymérésről van szó.

A frissített SupremeFX IV™ különleges minőségű audiokondenzátorokat, 300 ohmos fejhallgató-erősítőt és az exkluzív Red Line árnyékolást használ az analóg és digitális jelek interferencia-védelmére, hogy akár 110 decibeles jel-zaj arányt kínálhasson a játékok hangjának visszaadásához. A külön megvásárolható ThunderFX™ egy 300 ohmos fejhallgató-erősítővel és a legjobb audiokondenzátorokkal rendelkező többplatformos külső hangminőség-javító eszköz. 114 decibeles jel-zaj arányt kínáló környezeti zajszűrési (ENC) technológiát használ és külön relékkel gondoskodik arról, hogy rendszerindításkor és kikapcsoláskor se legyenek zavaró pattogások a hallható visszajelzésnél. A ThunderFX™ a játékra használt asztali PC-kkel és noteszgépekkel is használható, de akár olyan játékkonzolokkal is összeköthető, mint az Xbox® 360 vagy a PlayStation® 3.

ASUS HD 7970 grafikus kártya

A Radeon HD 7970-re épülő MATRIX HD 7970 grafikus kártya specifikációs listája igazán lenyűgöző; hihetetlen teljesítményt és magas képfrissítési sebességet kínál. A kártya ugyanazt a DIG+ VRM technológiát használja, amely a ROG nagy teljesítményű alaplapjain is megtalálható, a kifejezetten az ASUS csúcskategóriás grafikus termékeihez szabott 20 fázisos Super Alloy Power technológiával együtt. Támogatja a hardveres feszültségnövelést is a VGA HotwireTM funkcióval, amely mellé a ROG OC KeyTM eszköz társul a processzormag-, a memória- és a fázisfeszültségek közvetlen hardveres vezérléséhez.

A GPU Tweak akár négy grafikus kártya egyidejű figyelését és kényelmes hangolását is lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonságosan és könnyedén húzhassák fel az olyan paramétereket, mint az órajelsebesség, a feszültségek vagy a ventilátorok sebessége. Nagyobb, stabilabb sebességek a terhelési görbe kalibrálásával és PWM (impulzusszélesség-moduláció) túlhajtással is elérhetők -- ezek is vezérelhetők a GPU Tweakkel.

Xonar Phoebus játékhoz optimalizált hangkártya-készlet

A csúcskategóriás különálló hangkártyát kereső játékosoknak tetszeni fog az új ASUS Xonar Phoebus. Az eszköz asztali vezérlődobozzal rendelkezik a kényelmes hangerő-szabályozáshoz, valamint a fejhallgató és a mikrofon gyors csatlakoztatásához. Az intelligens algoritmusok és a vezérlődobozba beépített két tömbmikrofon révén az exkluzív ROG Command technológia akár 50 százalékkal is csökkenteni tudja a környezeti zajt a játékon belül tisztán hallható kommunikáció érdekében. A ROG Command technológia akár külső mikrofon nélkül is használható, a belső zajcsökkentő tömbmikrofonok egy 30 fokos képzeletbeli kúpot alakítanak ki a tisztább hangtovábbítás érdekében. A hangkártya 118 decibeles jel-zaj aránya kivételes hangminőséget kínál, a beépített audiofil kategóriájú fejhallgató-erősítő pedig három különféle erősítési beállítást kínál a piacon kapható különböző fejhallgatók kiszolgálásához.

Vulcan PRO ANC játékhoz optimalizált headset

A ROG a Vulcan sorozatot is bővítette az új Vulcan Pro eszközzel. A sorozat zászlóshajójának szánt új modellben megtalálható a Vulcan ANC összes díjnyertes funkciója, emellett egy kisméretű USB-s audioeszköz is jár hozzá -- ez egy hardveres DSP audioalrendszert kínál a magával ragadó virtuális térhatás és egy sor speciális effektus élvezetéhez, kiegészítő illesztőszoftverek nélkül.

Orion és Orion Pro játékos headsetek

A játékhoz szánt Orion Pro headset a válasz a precíz helyzetérzékelést, zajszűrést és kényelmes, könnyű játékhoz készült eszközt kereső felhasználók kérdésére. A headset puhán illeszkedik a játékos fejére, kényelmesen beállítható zajszűrő mikrofont tartalmaz, 2 és fél méteres elnyűhetetlen, sodrott vezetékére hangerővezérlést is szereltek. A kiváló minőségű, 50 mm-es neodímium mágnesmag kiegyensúlyozott hangélményt, alacsony torzítást és széles hangtartományt nyújt, miközben a passzív zajcsillapítás akár 30 decibellel is csökkentheti a környezeti zajt. Emellett az Orion Pro egy kisméretű USB-s DSP (digitális jelfeldogozó) audioalrendszert is tartalmaz, amely 7.1 csatornás virtuális térhatású hanggal veszi körül a játékosokat. Az eszköz beépített fejhallgató-erősítőt és FPS EQ-t is tartalmaz, további illesztőprogramok telepítése nélkül.

TYTAN CG8890 asztali gép

Vannak olyan játékosok is, akik kevésbé szeretnek a technikával bíbelődni, de ettől még nem töltenek kevesebb időt a digitális csatamezőn, mint csavarhúzós társaik. Nekik is ugyanúgy a legjobb játékélmény kell, de minimális küzdelemmel – ezt az igényt szolgálja ki a játékhoz optimalizált két új ROG PC.

A játékhoz tervezett ROG TYTAN CG8890 asztali gép folyadékhűtéses, 3,3 gigahertzes Intel® Core™ i7-3960X processzorra épül, emellett 16 GB 2133 MHz-es DDR3 RAM-mal és NVIDIA® GeForce® GTX 690 grafikus vezérlővel érkezik.

A CG8890 aerodinamikus, sokszögletű megjelenése a ROG játékhoz tervezett noteszgépeit idézi. A gép házának megjelenése és a világítási effektusok is lenyűgözőek. A CG8890 azonnali hatmagos CPU-túlhajthatóságot kínál a Turbo Gear eszközzel, amellyel kényelmesen elérhető a maximális 4,2 gigahertzes sebesség -- újraindítás nélkül. A tízcsatornás szellőztetés és hűtés hűvős behemóttá teszi a CG8890-est, amelynek házát a leghatékonyabb hőleadás és légáramlás érdekében tervezték.

Az NVIDIA® GeForce® GTX690 grafikus kártya akár négy képernyő használatát is lehetővé teszi, a két 128 GB-os, RAID 0-ba kötött SATA3 SSD pedig gyorsabbá teszi az adatok olvasását és írását. A Xonar DX hangkártya 35-ször tisztább hangot nyújt, mint az alaplapi kodekek.

Játékhoz optimalizált G sorozatú noteszgépek

Az új G sorozat noteszgépeivel visszatér a „lopakodó vadász”-kinézet. A legfrissebb harmadik generációs, négymagos Intel Core-i7 processzorokkal és a választható NVIDIA® GeForce® GTX 670M vagy 660M grafikus kártyákkal az új 17,3”-es méretű G75VW, valamint a 15,6”-es G55VW komoly játékteljesítménnyel rendelkezik.

A bőséges teljesítmény azonban mit sem ér megfelelő hűtés nélkül. Az új G sorozat intelligens, kettős hűtési rendszert használ, amely a hőt egy egyedi, hátul szellőző kialakítással tartja távol a játékostól. A G55VW két ventilátorral javítja a hűtési hatékonyságot, a G75VW-n pedig ugyan­ezért külön ventilátor tartozik a CPU-hoz és a GPU-hoz, levehető ventilátorszűrőkkel.

Mivel 2012-ben a windowsos PC-kben az Intel® ThunderboltTM technológiája ígér komoly növekedési potenciált, az ASUS büszke rá, hogy a júliustól* kapható új, Thunderboltra felkészített G55VW modellekre megkapta az Intel tanúsítványát.

GX1000 egér játékosoknak

A ROG GX1000 precíz, akár 8200 DPI felbontású lézerérzékelővel és teflon talpfelülettel szolgálja a precíz irányítást. Az ergonomikus kialakítású csiszolt alumínium test optimális fogásélményt nyújt, akár több óra játék után is.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09