Hogyan felügyelje egy vállalat mobil eszközeit?

forrás Prim Online, 2012. június 7. 17:12

A legtöbb magán- és üzletember élete mára elképzelhetetlen okostelefonok nélkül, amelyek munkaeszközként és egyben szórakoztató központ gyanánt is szolgálnak. A gyakorlott tulajdonosok előszeretettel használják mobil eszközeiket e-mail kezelésre, központi adatok távoli elérésére, illetve interaktív kapcsolattartásra a közösségi oldalak segítségével, ám ezek a tevékenységek számos veszélyforrást jelentenek a cégek adatbiztonságát tekintve.

A vállalatok javára válik, ha munkatársaik folyamatosan elérhetőek e-mailen, telefonon vagy különböző internetes alkalmazásokon keresztül, ám adatbiztonsági szempontból a mobileszközök nagy kockázatot jelentenek azon cégek számára, ahol nem fordítanak kellő figyelmet az okostelefonokra.
A készülékekben tárolt adatok, az e-mailek letöltése és a távoli elérések olyan biztosnsági réseket nyitnak egy vállalat információs technológiai rendszerén, amelyek miatt még a kevésbé felkészült hackerek is hozzéférhetnek a céges adatokhoz, ezért minden felelős cégvezetőnek érdemes körültekintően eljárnia abban az esetben, ha megengedi a vállalat adataihoz való hozzáférést mobileszközökön keresztül.
A kényelmes és biztonságos megoldást 6-9.000 Ft-os éves szolgáltatási díjért lehetőség van megrendelni, tehát napi 16,4-24,7 forintért átfogó biztonsági és kényelmi szolgáltatásokat kapnak a felhasználók.

Az elveszett, ellopott készülékek méterre pontosan lokalizálhatóak a Google Maps segítségével, távoli eléréssel törölhető minden adat a készülékekről, operációs rendszer titkosítás is végrehajtható, így illetéktelenek nem tudnak adatokat kinyerni az eszközökből. Az Androidos és egyéb nyílt forráskódú környezetben valós idejű antimalware scan védi a telefonokat a gyanús és kéretlen alkalmazásoktól, vírusoktól, veszélyes frissítésektől.

Szintén kiemelt veszélyforrást jelentenek a felhasználók által önállóan telepített alkalmazások.  A teljesítmény-csökkenés mellett, sok esetben a mobil eszközök lefagyása is bekövetkezik, továbbá a vírusfertőzés veszélye is fokozódik. Számos kértékony program létezik, amelyek képesek a mobilokon végzett tevékenységeket naplózni, gyors akkumulátor lemerülést okozhatnak, az operációs rendszer összeomlását eredményezhetik, valamint adatlopást hajthatnak végre velük. Mindezek elkerülehetőek a központosított telepítésekkel.

Gyebnár Gergő, a BlackCell IT szakértője elmondta: „Biztonság szempontjából egy vállalat információs technológiai rendszere hiába került percíz körültekintéssel kialakításra, ha a felhasználók saját eszközükön keresztül szabadon csatlakozhatnak a rendszerhez. Ilyen és hasonló szolgáltatások segítségével minden vezetőnek lehetősége van felügyelnie a vállalat mobil eszközeit, operációs rendszertől függetlenül, ezért az eszközbeszerzés költségei is megtakaríthatóak. Emellett a felhasználók a legtöbb esetben ragaszkodnak saját mobiljaik használatához.”
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09