Elindult a Book and Walk e-könyv áruház

forrás Prim Online, 2012. június 12. 08:12

A külföldön már komoly iparágnak számító e-könyv piac hazánkban eddig gyerekcipőben járt. Kibontakozása azonban elkezdődött, hiszen a Book and Walk webáruház több ezer folyamatosan bővülő e-könyv készletet, különleges keresőrendszert, saját webes olvasót, és multiplatform felületet kínál a könyvek szerelmesei számára.

Nemrég indult el hazánk legnagyobb e-könyv választékával rendelkező webáruháza, a bookandwalk.hu. Az oldal több ezer e-könyvet kínál az olvasók számára, ezen felül pedig egyedülálló keresőrendszerrel dolgozik, hiszen a könyvek teljes szövegében, képeiben végez vizsgálatot. A szövegbányászati megoldásoknak köszönhetően olyan érdekes információkat tudhatunk meg kiszemelt könyvünkről, mint az egyedi szavak száma, mondatbonyolultsági mutató, szókincs gazdagság és olvashatósági index. Az Ulpius-ház gondozásában megjelent A Megmentő című könyvében Frei Tamás például 28935 különböző szót használ fel.


A keresésre lehetőség nyílik a teljes szövegben, szerzők, címek és kiadók, valamint egyedülálló módon az e-könyvek képei között is. A kedvenc művet megtalálhatjuk a térképen a cselekmény helyszíne szerint, illetve az időtengelyen aszerint is, hogy melyik korszakban játszódik a történet. Ha például csak a jelenben játszódó e-könyvekre vagyunk kíváncsiak, 2064 történet közül választhatunk, többek között az Osiris elektronikus kiadásait, például Lázár Ervin műveit.

Az e-könyveket megvásárlás után szinte bármilyen platformon el lehet érni, PC-n, e-könyv olvasón, okostelefonon, táblagépen, azokat természetesen csak egyetlen alkalommal kell megvásárolni. Az oldalnak saját fejlesztésű webes olvasója van, illetve rendelkezik Android-os okostelefonra és táblagépre telepíthető alkalmazással. Az Apple termékeit használók pedig nemsokára az IOS alkalmazást is elérhetik. A rendszer szinkronizálja a kijelöléseket, a megjegyzéseket és a könyvjelzőket is. Ennek köszönhetően az olvasás többé nincs eszközhöz kötve, ha táblagépünket otthon hagytuk, a felhasználói adatok megadásával ugyanonnan folytathatjuk a történetet ahol abbahagytuk, és elérhetjük például korábbi kiemeléseinket okostelefonunkon is.

Továbbá lehetőség van közösségi funkciók igénybevételére, hiszen az oldalon megajándékozhatjuk barátunkat e-könyvvel születésnapja vagy névnapja alkalmából, illetve a Facebook-on közzétehetjük kedvenc idézetünket is. A bookandwalk.hu oldalon elérhető több ezer e-könyvből pedig most az indulási akció keretein belül 3 kedvencünket ingyen megkaphatjuk június 15-ig.
 

Kulcsszavak: e-könyv e-book

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05