A kényelem és praktikum miatt szeretik az ügyfelek a taxis e-számlákat

forrás Prim Online, 2012. június 14. 09:04

A Rádió Tele 5 Taxi Holding Kft. március óta kínál lehetőséget az elektronikus számlázásra, amely a NetLock Kft. által biztosított rendszerre épül – a vállalati ügyfelek közül egyre többen ismerik fel a módszerben rejlő előnyöket.

A NetLock Kft. elektronikus számlázási megoldását választotta a Rádió Tele5 Taxi Holding Kft., amely az utóbbi években tudatosan építi be működésébe a legmodernebb és az ügyfelek igényeit a lehető legmagasabb színvonalon kiszolgáló technológiákat. Az elektronikus számlázás bevezetése a taxi társaság legfrissebb újítása. A vállalat többek között azért döntött a NetLock elektronikus számlázási megoldásának bevezetése mellett, mert így gyorsabb és pontosabb az elkészült bizonylatok érkeztetése. A rendszer az elektronikus számlák kiállítása mellett az e-számlák és a papíralapú számlák másodpéldányainak hiteles elektronikus megőrzéséről és archiválásáról is gondoskodik.

„Bár az idei évtől jogszabály teszi kötelezővé, hogy az elektronikus számla küldéséhez a számlabefogadó előzetes beleegyezése szükséges, a taxi társaság az előnyöket mérlegelve az e-számla bevezetése mellett döntött. Visszajelzéseik alapján jó döntés volt, hiszen már számláik 60 százalékát elektronikusan állítják ki, ami 11 ezernél is több elektronikus bizonylatot jelentett eddig” – foglalta össze a tapasztalatokat Espán Zsolt, a NetLock Kft. senior projektvezetője.

„A néhány hónapos működtetés alatt máris egyértelműen látható, hogy az ügyfelek pozitívan fogadták a lehetőséget. Visszajelzéseik alapján a számlák archiválásában, utólagos adminisztrációjában, visszakereshetőségében jelent leginkább előnyt az elektronikus módszer: az elveszített, összegyűrt, elhalványult papírlapok helyett sokkal kényelmesebb és praktikusabb az e-számlák alkalmazása. Örülünk annak is, hogy az elektronikus számla bevezetésével hozzájárulunk a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz, mivel sokkal kevesebb papírt használunk ennek az új rendszernek a bevezetésével” – mondta Horváth Csaba, a Rádió Tele5 Taxi ügyvezető igazgatója.

A Rádió Tele5 Taxi az e-számla rendszer bevezetése mellett számos ponton törekszik működésének modernizálására. Másfél éve csatlakozott a Mobil fizetést kínáló szolgáltatók köréhez, elindította taxi rendelő okostelefon alkalmazását, valamint főként üzleti partnerek részére e-taxicsekkes fizetési lehetőséget is biztosít. Fejlesztéseinek elismerésére jó példa, hogy a vállalat webes és okostelefonra készült E-taxi alkalmazásával első helyezést ért el az Invitel InnoMax versenyén, a 20-69 fős vállalatok kategóriájában. A harmadízben meghirdetett pályázaton, melynek tavaly a NetLock Kft. is díjazottja volt, azt igyekeznek bemutatni, hogy a technikai fejlesztések, az infokommunikáció legjobb szolgáltatásai és alkalmazásai hogyan támogatják az előremutató gondolkodást, hogyan járulnak hozzá ahhoz, hogy a munkatársak ötleteik megvalósítására, érdemi munkájukra koncentrálhassanak. Az RT5 Taxi Holding Kft. júniusban elnyerte a Magyar Telekom által kiírt DELFIN díjat is (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért), a „megvalósult innováció a fenntarthatóság érdekében” kategóriában. Ezzel a díjjal elismerték a cég a CO2 lábnyomának csökkentésért tett törekvéseit.

 

Kulcsszavak: e-számlázás NetLock

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09