Nikon AF-S NIKKOR 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR

Mészáros Péter, 2012. szeptember 1. 02:04

A Nikon új, FX formátumú, 24-85 mm-es gyújtótávolság-tartományú, kompakt szerkezetű és rázkódáscsökkentéssel ellátott zoomobjektívet mutatott be. A nagy látószögtől a telefotóig terjedő tartománynak és a könnyű váznak köszönhetően nagyszerű választás az FX formátumú fényképezőgépek felhasználóinak, ha olyan sokoldalú objektívet keresnek, amely nem ismer kompromisszumot a képminőség terén.

Sokoldalú
A 24-85 mm-es NIKKOR objektív úgy készült, hogy az FX formátumú zoomobjektív ellenére különösen kompakt legyen. Ideális azok számára, akik egy könnyen hordozható objektívet szeretnének, amely a mindennapi élet pillanatainak és témáinak számtalan helyzetében használható. A sokoldalú 24-85 mm-es tartomány könnyedén lefedi a legtöbbet használt gyújtótávolságokat: a távolságtól függően a tájképtől a portrékig objektívcsere nélkül készíthet fényképeket.

 


 

Éles és biztos
A sokoldalú tartományt kiegészíti a Nikon második generációs rázkódáscsökkentő rendszere (VR II) is, lehetővé téve, hogy a nagyítási tartományon belül mindig élesek legyenek a kézből készített felvételek, különösen amikor a tartomány telefotó felé eső részét használja. A VR II lehetővé teszi, hogy akár négy lépésközzel hosszabb záridővel fényképezzen, így kevés fényben is eredményesebben használható az objektív.
A Nikon Super Integrated Coating bevonat gondoskodik a kiváló színvisszaadásról, az extra-alacsony fényszóródású (ED) üveg és a három aszferikus lencsetag pedig garantálja a lélegzetelállító élességet és kontrasztot még maximális rekesz mellett is.
 

Kicsi és könnyű
Az objektív nagyszerű egyensúlyt kínál méret, tömeg, ár és képminőség terén, a váza pedig időjárásálló. A precíziós NIKKOR objektív, a széles gyújtótávolság-tartomány és a könnyű szerkezet kombinációjának köszönhetően igazán jó választás azoknak, akik sokat utaznak.
Az objektív mellékelt tartozéka egy CL-1118 típusú objektívtok és egy HB-63 napellenző.
 

Kulcsszavak: Nikon objektív

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05