Gyerekbarát androidos tablettel rukkolt elő a Gajah

Farkas Norman - 2012. június 15.

A Szingapúr központú Gajah International bemutatta Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű, gyereknek szánt táblagépét, pontosabban annak prototípusát. A 7 colos masinát elsősorban masszív burkolata, vastag kerete és egyszerű kezelőfelülete teszi gyermekbaráttá.

A múlt héten mutatkozott be a Computex kiállítás során a Gajah International 7 hüvelykes táblagép-prototípusa, mely kellemes színvilágával, ellenálló házával és leegyszerűsített kezelőfelületével igen vonzó lehet azon kisgyermekes szülők számára, akik egy tabletben látják csemetéjük leendő játékszerét. A szülői felügyelettel is felszerelt gép egyébként nem gyenge, egy 1GHz-es egymagos processzor, 512MB RAM és 32GB belső tárhely található benne, fedélzetén pedig az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer fut.

Mivel a készülék kezelőfelülete több, mint egyszerű, ezért inkább a nyolc éven aluli gyerkőcök számára lehet érdekes, az ennél idősebb srácokban már biztos felmerülne a kérdés, hogy miért nem hasonlít egy cseppet sem az ő masinája a szülők táblagépéhez.

Egyelőre úgy fest, hogy a gyerekbarát tábla nem a Gajah neve alatt jelenik majd meg, a cég jelenleg támogatókat keres a projekthez.

Kulcsszavak: Android, gyerek
Vissza