Szerezz piacképes tudást! Júliustól ismét Microsoft NyáriIskola

forrás Prim Online - 2012. június 19.

Idén júliusban és augusztusban a diákok az ország öt felsőoktatási intézményében és egy budapesti helyszínen egy hetes technológiai képzéseken vehetnek részt a NyáriIskola tanfolyamsorozat keretében. Összesen 19 ingyenes, illetve önköltséges kurzus indul, amelyeken a középiskolai és egyetemi hallgatók gyakorlatorientált tanfolyamokon sajátíthatják el egy kurrens, iparban használt technológia elméleti és gyakorlati alapjait.

Idén online tanfolyamokat is el lehet végezni a NyáriIskola programsorozat keretein belül. A tanfolyamok a piacon legkeresettebb Microsoft technológiákkal foglalkoznak, a kínálat meglehetősen sokrétű: a diákok egyebek mellett foglalkozhatnak a kisvállalati hálózatok tervezésének és üzemeltetésének alapjaival, Windows 8 Metro stílusú alkalmazások fejlesztésével C# programnyelven, megismerkedhetnek a Windows Azure platformmal és belekóstolhatnak a  WebMatrix weboldal-készítésbe. A tanfolyamok között igazi „ínyencség” a Windows 8 power user online tanfolyam, amelyen a résztvevők a Windows következő generációjának funkcióival ismerkedhetnek meg alaposan.

A tanfolyamokon csak érvényes diákigazolvánnyal rendelkező közép- és felsőoktatásban tanuló diákok vehetnek részt. A kurzusokat délelőtt (8:30-13:30-ig) vagy délután (14:00-19:00-ig) tartják, a programban a Budapesti Corvinus Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem vesz részt. A résztvevők a tanfolyamok elvégzését igazoló oklevelet kaphatnak.

„2008 júliusában vettem részt a NyáriIskola keretein belül egy SharePoint-tanfolyamon. Az ott megszerzett technológiai tudással már néhány hónappal később, októberben el tudtam helyezkedni. Az evosoftnál akkor kifejezetten SharePointhoz értő szakembert kerestek, azóta is ott dolgozom. Jó döntés volt részt venni a NyáriIskola programján, hiszen pár ezer forintért kaptam olyan piacképes tudást, amelyet egyébként több százezer forintos tanfolyamokon tudtam volna elsajátítani” - mondta Radó Ádám, az evosoft Hungary Kft. szoftverfejlesztője.

A NyáriIskola tanfolyamairól, helyszínekről és időpontokról a NyáriIskola honlapján kapnak további információt az érdeklődők, valamint jelentkezni is itt lehet. A kurzusok egy része ingyenes, másik része pedig önköltségi áron bruttó 6350 forintba kerül.

Kulcsszavak: Microsoft-hu, oktatás
Vissza