Az infokommunikációs ipar robbanásszerű növekedésére lehet számítani

MTI Sajtóadatbank, 2012. június 23. 08:50

Lendületes növekedés előtt áll a világ infokommunikációs ipara, ezen belül is a mobil távközlési ágazat; a kínai Huawei Technologies vezérigazgatója, Zsen Csengfej (Ren Zhengfei) előrejelzése szerint az elkövetkező tíz évben a hálózati adatforgalom a 75-szeresére nő, a mobil szélessávú adatforgalom pedig a mostaninak több mint kétezerszeresére bővül.

A legnagyobb kínai, illetve a világ második legnagyobb mobil távközlési hálózati berendezés gyártó és szolgáltató vállalata, a Huawei Technologies alapító vezérigazgatója a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon (International Economic Forum 2012) a térségben kiemelten érdekelt üzletembereknek vázolta fel az infokommunikációs ipar kilátásait, valamint vállalata régiós növekedési és terjeszkedési elképzeléseit.

Zsen Csengfej szerint a jövőben "még a Volgánál is szélesebb" hálózati elérési infrastruktúrát kell kiépíteni a valóságos "adat-cunami" kezelhetővé tétele érdekében. A távközlési iparnak ezért elsősorban az adat-elérési hálózatok, az úgynevezett "data-pipe" hozzáférési csatornák fejlesztésére kell összpontosítania.

A Huawei Technologies vezérigazgatója az iparág előtt álló egyik legnagyobb kihívásnak az adatforgalom rohamos növekedésével lépést tartani képes biztonságtechnológiai fejlesztéseket tekinti. Zsen Csengfej szerint a kalóztámadások elhárításához és az adatlopások megelőzéséhez a lehető legszélesebb iparági összefogásra lenne szükség.

A vezérigazgató a Vlagyimir Putyin orosz államelnök által csütörtökön megnyitott háromnapos szentpétervári üzleti fórumon hallgatóságát a Huawei Technologies oroszországi és régiós beruházási terveiről is tájékoztatta.

A Huawei 2009 óta látja el magyarországi Európai Ellátó Központjában (ESC) összeszerelt termékeivel a teljes európai térséget, valamint az észak-afrikai és a közel-keleti országokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09