Megtanulni újraírni a kódot? - A "jó ismerni" helyett jön a "kötelező tudni"? (2. rész)

MTI Sajtóadatbank, 2012. június 27. 12:13

Az iowai Grinnell Főiskolán a diákok felvehetik A digitális kor című tárgyat, amelynek keretében megismerhetők "a számítógép-tudomány legnagyszerűbb gondolatai, főként a mögöttes algoritmikus elvekre és a társadalmi következményekre összpontosítva".

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy valamilyen programozási nyelvet meg kellene tanulni. 

A "számítógépes műveltség" nem azonos a programozni tudással!
    
"Mivel az általános műveltségnek része az olvasás és az írás ismerete, a +számítógépes műveltség+ megfogalmazás azt sugallja, hogy kötelező programozói tudással rendelkeznie annak, aki e területen akar tevékenykedni" - magyarázta a lapnak Henry M. Walker, a Grinnell számítástechnika-professzora. - Az átlagos állampolgárok azonban akár tudnak, akár nem tudnak programokat írni, hatékonyan működhetnek ebben a technológiai korban." 
 
A professzor inkább azt részesíti előnyben, hogy a hallgatók otthonosan mozogjanak a számítógépes környezetben, ez pedig elérhető anélkül is, hogy programozási feladatokat végeznének.
 
Eljön majd az az idő, amikor a számítástechnikai folyamatok megértése elengedhetetlen lehet mindenki számára, akárhol tevékenykedik is. De az még nem világos, mikor érkezik el az a pont, amikor a "jó ismerni" megfogalmazás helyét a "kötelező tudni" veszi át.
Kulcsszavak: oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09