A Hitachi felhővé alakítja az adatközpontokat

forrás Prim Online, 2012. június 29. 14:25

Hitachi Unified Storage az első storage megoldás, amely egy platformon kínál megoldást a block, file vagy objektum típusú adatok tárolására.

A 100%-ban a Hitachi, Ltd. tulajdonában lévő Hitachi Data Systems (HDS) újradefiniálta a unified storage fogalmát az új Hitachi Unified Storage (HUS) termékének bejelentésével. A Hitachi Data Systems nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint az adatközpontok felhőkké való átalakítását.Az új HUS képes többfajta adattípus tárolására mindezt nagyobb rugalmassággal, jobb skálázhatósággal nyújtja, mint a hasonló középkategóriás tároló megoldások. Az új HDS megoldás segít az ügyfelek üzlet kritikus alkalmazásainak menedzselésében és a növekedési elvárások kezelésében, anélkül, hogy kompromisszumot kelljen kötni a teljesítményben, a skálázhatóságban vagy a költséghatékonyságban. A HDS nem csak az új hardver portfóliót jelenti be a HUS termékcsaláddal együtt, hanem az egységes management felületet biztosító „Hitachi Command Suite” névre hallgató management software megoldást is.

A Hitachi Data Systems az új HUS megoldást az ügyféligények alapján fejlesztette. Korábban a file és a block szintű adatok menedzselése általános felhasználású, alsó kategóriás storage platformok feladata volt. Az új rendszer ezt a felfogást gyökeresen megváltoztatja azzal, hogy az ilyen típusú feladatokat most először a nagyvállalati kategóriájú tárolók végzik.

 

"A közép- és nagyvállalati vállalatok számára is problémás az egyre növekvő és széttagolt adatok kezelése. Olyan adattároló megoldásra van szükség, amely lépést tud tartani a növekedési elvárásokkal, miközben biztosítja az egyszerű üzemeltetést, csökkenti a teljes költséget, és gyorsan alkalmazkodik az üzleti igényekhez" – nyiltakozta Sean Moser a Hitachi Data Systems alelnöke.

A Hitachi Command Suite tartalmazza a konfiguráláshoz szükséges összes rendszereszközt. Többek között egy egységes üzleti intelligencia réteget is, amely új üzlet-kritikus funkciókat is magában foglal, melyekkel igazi szolgáltatás-központú megoldást tud nyújtani.


A HUS előnyei:


·    a Hitachi Unified Storage megbízható, hatékony, dinamikus és nyitott architektúrát biztosít
·    a korábbiaknál magasabb szolgáltatási szinteket biztosít már a kis és középvállalatok számára is
·     segítségével a vállalatok hosszú távú befektetései költségek megtakarításával, hamarabb térülhetnek meg
·    a HUS támogatását képzett szolgáltató szervezetek és gyakorlott hálózati partnerek segítik, ezáltal is csökkentve a működési és beruházási költségeket
·    a HUS leegyszerűsíti a virtualizált alkalmazás-kezelést és telepítést mind blokk-, és fájl-, tárolási követelményeket beleértve. Microsoft SQL Server, a Microsoft Office SharePoint Server Microsoft Exchange Server,,Mware View (VDI), ill. Oracle adatbázis megoldásokat támogat.


A bejelentés igen jelentős mérföldkő a Hitachi Data Systems életében, hűen tükrözi a folyamatos elkötelezettséget a Hitachi Data Systems részéről, amely céljául tűzte ki az informatikai adatközpontok felhőkké alakítását. Még ebben az évben, a Hitachi Data Systems egy sor további bejelentéssel készül a felhő stratégiájával kapcsolatban. A HDS az egyesített tárolórendszer kínálatának további bővítését tervezi, amellyel a közép-és nagyvállalati ügyfeleit célozza meg.
A vállalat még az idén be kívánja vezetni az új Hitachi NAS Platform F sorozatot, amellyel a strukturálatlan adatok folyamatos növekedésével járó kihívásokat teszik kezelhetővé. Ezeken felül tovább kívánják optimalizálni ügyfeleik tárolási kapacitását egy kifejezetten erre a célra fejlesztett backup appliance-cel szintén 2012-ben. Ez az eszköz a Hitachi által kifejlesztett IP alapú adatduplikáción alapszik, amely lehetővé teszi a gyorsabb, megbízhatóbb és költséghatékonyabb adatvédelmet.


Főbb jellemzői és előnyei a HUS rendszernek:


·    Skálázható rendszer kapacitás közel 3 petabájt
·    Automatikus teljesítmény-korrekció, gyorsabban provizionál az új dinamikus virtuális vezérlőinek köszönhetően
·    A Hitachi Dynamic Provisioning-nek köszönhetően rugalmasan tud fájl-és blokk alapon tárolni, így biztosítva kapacitás maximális kihasználtságát
·    Kihasználja a 256TB fájlrendszerek által nyújtott előnyöket illetve a ”single name space” szolgáltatással is csökkentve az adminisztratív feladatokat
·    Rendelkezésre állás 99.999%, fejlett felügyeleti eszközökkel
·    Tárhelykiosztás az alkalmazás-menedzsment portálon keresztül.
·    Rendszer karbantartása anélkül, hogy megszakítanánk a host I/O-kat
·    Dinamikus replikáció kezelése és biztonsági mentés
·    Remote replikáció az összes rendszeren és távoli helyen
·    Összeomlástűrő pillanatképeket használ alkalmazás-tudatos biztonsági mentés és helyreállítás érdekében
·    Csökkenti az állásidőt és az üzleti kockázatot
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05