XAPT-IBM együttműködés a hatékonyabb vállalatirányításért

Farkas Miklós, 2012. július 4. 13:23

Az XAPT Hungary Kft. és az IBM Magyarországi Kft. partneri megállapodást kötött, amelynek keretében az IBM üzleti teljesítmény- és tartalommenedzsmenthez kapcsolódó szoftvertermékei is megjelennek az XAPT vállalatirányítási és ügyviteli megoldásai mellett. Az új területtel a vállalaton belül külön üzletág foglalkozik Információ Menedzsment néven. Az XAPT, az IBM-mel folytatott korábbi sikeres együttműködés kompetenciáinak kiterjesztéseként jelenleg már Advanced Business Partner elismeréssel rendelkezik.

Az XAPT és az IBM üzleti együttműködése már évtizedes múltra tekint vissza. A korábban kizárólag rendszerintegrációs célú hardver és ahhoz kapcsolódó szoftver menedzsment megoldásokat felölelő partneri viszony után most az IBM vállalatirányítást támogató szoftveres megoldásaival kapcsolatban kötött partneri megállapodást a két vállalat. Az XAPT erre a megállapodásra alapozva új, önálló üzletágat hozott létre Információ Menedzsment néven, amelynek vezetője Vancsisin László. Küldetése, hogy olyan azonnal használható, intelligens és költségtakarékos üzleti megoldásokkal támogassa partnereit üzleti céljaik elérésében, amik segítségével a szervezetek kontrollálni és korszerűsíteni tudják a folyamataikat, piacot bővíthetnek, célzottakká tehetik a költéseiket, illetve megtervezhetik, átláthatóvá tehetik és menedzselhetik pénzügyi és működési teljesítményüket.

 

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy sikerült megkötnünk ezt a mindkét fél számára előnyös partneri megállapodást, amely az XAPT ügyfelei számára kínált értékteremtő üzleti megoldások szélesítésének egy fontos állomása. Ezzel a megállapodással elsősorban az általunk kínált vállalatirányítási rendszerek mellé szeretnénk magas színvonalú pénzügyi teljesítménymenedzsment, üzleti intelligencia és vállalati tartalommenedzsment megoldásokat ajánlani partnereinknek, így segítve a vállalatoknak, hogy minden eddiginél gyorsabban és hatékonyabban hozhassák meg döntéseiket.” - mondta Vancsisin László, az XAPT üzletágvezetője. „Az IBM szoftveres megoldásai kiváló lehetőséget és alapot biztosítanak az XAPT számára, hogy új innovatív, egyéb üzleti rendszerekkel integrált megoldásokat fejlesszen, amelyek segítségével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ügyfeleink hatékonyabban működnek a nehéz gazdasági körülmények között, egyúttal megteremtik a gyors fellendülés és növekedés feltételeit.”

 

Az XAPT kompetenciájába tartozik az IBM Cognos integrált üzleti intelligencia és tervezési megoldás platformja, amely a nagyvállalatok mellett a hazai és regionális KKV-k számára is hatékony megoldásokat kínál a vállalati teljesítménymenedzsment területén. A Cognos platformon belül az IBM Cognos Express rendszer egy megfizethető segítség a közepes vállalatoknak, mert tartalmazza a valamennyi alapvető jelentési, elemzési, eszközkészleti, üzleti- és pénzügyi tervezési és előrejelzési képességet, amelyre a szervezeteknek szükségük lehet működésük során. Az IBM megoldása lehetőséget nyújt a döntéshozók és menedzserek számára, hogy az általuk jelenleg használt, széles körben elterjedt személyes használatú okostelefonokon és táblagépeken is azonnal hozzáférhessenek a vállalati döntéshozatalban szükséges minden információhoz.

 

Az XAPT Dynamics Enterprise Capture nevű automatizált üzleti tartalom és folyamatmenedzsment megoldása az IBM DataCap programra épül, amely gyakorlatilag bármilyen lapolvasóhoz illeszthető, így az üzleti dokumentumok valamennyi fontos adata automatizáltan rögzítésre kerül és kézi adatbevitel nélkül, ellenőrzött szabályrendszer működésével eljut a központi vállalatirányítási, ügyviteli rendszerbe. A Dynamics Enterprise Capture rendszer használata azonnali csökkenő előkészítési, adatbeviteli és feldolgozási költségeket eredményez, valamint a vállalatirányítási és ügyviteli rendszerekbe való teljes körű integráltság jellemzi a megoldást.

 

Az XAPT szerepvállalása nem ér véget a megfelelő termék kiválasztásakor, a vállalat aktívan részt vesz a megoldások bevezetésében is, így biztosítva a vállalatirányítási és ügyviteli rendszerekhez kapcsolódó strukturált és strukturálatlan adat- és információkezelési rendszerek lehető leghatékonyabb használatát ügyfeleinek.

Trendek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Lufthansa Technik munkahelyek magasan képzett szakembereknek

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Az új, Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárműve kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végez majd.

2016. június 15. 18:20

Big Data, Cloud és analitika: jövő héten jön a Budapest Data Fórum

Június 14. és 16. között rendezik meg a vezető hazai adattárházas és Big Data seregszemlét, ahol külföldi és hazai vállalatok osztják meg tapasztalataikat az adatmenedzsment és adatelemzés legjobb gyakorlatáról.

2016. június 7. 15:54

A Cellum innovációja Egyiptomban is bizonyíthat

A magyar tulajdonú Cellum, Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója a Metel Egypttel írt alá együttműködési megállapodást Abd El-Fattah El-Sisi egyiptomi elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében, a miniszterelnöki látogatáshoz kapcsolódó üzleti fórumon. A Metel a megállapodás részeként a Cellum mobilfizetési szolgáltatásait terjeszti el az Közel-Keleten és Afrikában, jelentősen fejlesztve ezzel a térség elektronikus kereskedelmét.

2016. június 2. 15:05

1,8 milliárd dolláros befektetést szerzett a Snapchat

A Snapchat instant üzenetküldő alkalmazás újabb, 1,8 milliárd dolláros befektetési kört tudhat maga mögött, legyőzve ezzel a kételyeket, melyek a startup befektetési ökoszisztémát lengik körül az utóbbi időben. Az új befektetéssel a céget jelenleg 20 milliárd dollárra becslik.

2016. május 31. 16:07

Technikai kommunikációval foglalkozó szakmai szervezet alakult

Hazai vállalatok részvételével és az európai anyaszervezet támogatásával megalakult a tekom Magyarország szakmai platform, amely a technikai kommunikációval foglalkozó magyarországi szakembereket tömöríti. Az SAP egyik alapítóként a tagok és érdeklődők felé történő kommunikációért felel majd. 

2016. május 17. 12:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05