McAfee védelem a DNS változtató trójai vírus hatásai ellen

forrás Prim Online, 2012. július 6. 10:55

A McAfee közzétett egy ingyenes eszközt, amely kijavítja a ’DNSChanger’ trójai vírussal fertőzött felhasználók beállításait, és így fenntartja az internetkapcsolatot az után is, hogy az FBI július 9-én leállítja az érintett DNS szervereket. A McAfee weboldalán elérhető eszköz segít a felhasználóknak megállapítani, hogy fertőzött-e a gépük, és egyszerű, ingyenes megoldást nyújt a vírus eltávolítására is.

A tartománynevek rendszere (DNS) a weboldalak felhasználóbarát nevét fordítja le az internet protokoll (IP) számokból álló címére, amivel a számítógépek kommunikálnak egymással. Amikor a felhasználó beírja egy weboldal címét a böngészőjébe, a számítógép egy DNS szerverhez kapcsolódik, és ha a DNS beállítások rosszak, nem fog tudni böngészni, e-mailezni vagy egyéb internetes szolgáltatásokat használni.
 
A DNSChanger egy trójai vírus, amelyet azért írtak, hogy gyanútlan felhasználók millióit terelje olyan weboldalakra, ahol a megjelenő reklámok a vírus íróinak termelnek profitot. Azok a számítógépek, amelyek a vírussal fertőzöttek, július 9-e után nem tudnak majd weboldalakhoz kapcsolódni, e-maileket, chat-et, vagy közösségi oldalakat, például a Facebook-ot használni.

„Ezeket a beállításokat bonyolult lehet manuálisan megváltoztatni” – mondta Vincent Weafer, a McAfee Labs szenior alelnöke. „Ingyenes eszközünk lépésről-lépésre végigkalauzolja a felhasználókat a folyamaton, ami nagyban megkönnyíti számukra a beállítások kijavítását, és ezáltal internetkapcsolatuk fennmaradását. A mi célunk ezzel az eszközzel is ugyanaz, mint mindig: megvédeni és felszabadítani a felhasználókat, hogy biztonságban használhassák ki az internet összes lehetőségét.”

Ön is könnyen ellenőrizheti, hogy a DNSChanger trójai vírus megfertőzte-e gépét, ha ellátogat a www.mcafee.com/dnscheck oldalra, és megnyomja az ellenőrzés gombját. Ha a gépe fertőzött, a weboldal ingyenes megoldást kínál fel az internet beállítások kijavításához.
 

Kulcsszavak: security vírus McAfee

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05