Országos Interaktív TV-szolgáltatás, különleges olimpiai lehetőségek a T-Home-tól

forrás Prim Online, 2012. július 23. 14:20

A T-Home az olimpia kezdetére az egész országban elérhető teszi Interaktív TV-szolgáltatását, amely digitális hang és képminőségével, széles, akár HD-minőségű csatornaválasztékával valamint interaktív funkcióival – többek között elektronikus műsorújság, felvétel, megállítás, gyerekzár, keresés, [origo], Videotéka és Archív TV funkcióival –  még szórakoztatóbbá, élvezetesebbé teszi a tévénézést. A mostani lépésnek köszönhetően a T-Home Interaktív TV-szolgáltatás 2012. július 27-étől azon ügyfelek számára is elérhetővé válik, akik más internetszolgáltató vezetékes internet-szolgáltatásával akarják használni az Interaktív TV-szolgáltatást. 

A szolgáltatás igénybe vételéhez a garantált letöltési sebességnek meg kell haladnia az 1 Mbit/s értéket, továbbá az előfizetőnek biztosítania kell az internet-szolgáltatás használata során azt, hogy a digitális beltéri vevőegység (set top box) felé a minimális letöltési sebesség legalább 0,5 Mbit/s, a feltöltési sebesség  pedig minimum 0,1 Mbit/s.

RajongóSzív – közös szívdobbanással az olimpikonok sikeréért


A Telekom, Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója Arany Fokozatú Főtámogatóként segíti a MOB céljainak megvalósulását, és támogatja a londoni olimpiai játékok szereplőinek felkészülését. A T-Home, az olimpiára készülődés jegyében, a magyar sport jelenlegi legjobbjainak londoni sikerét támogatva különleges közösségi alkalmazást alakított ki, amelyhez minden, olimpikonjaink sikeréért szorító sportrajongó csatlakozhat.

A T-Home által létrehozott www.igazirajongok.hu oldalon keresztül bárki – Facebook fiókkal történő belépést követően – virtuális szívdobbanás elküldésével jelezheti rajongását, szurkolását, támogatását az olimpián részt vevő versenyzők, csapatok felé, ez által segítve őket a lehető legjobb eredmények elérésében. A szívdobbanás az olimpikonoknál is azonnal érzékelhetők, észlelhetők lesznek: a T-Home számukra az ötkarikás játékokra való utazás előtt különleges RajongóSzíveket ad át – ezek a szívek elkísérik őket Londonba és az egész olimpia ideje alatt velük lesznek. A szívdobbanás elküldésével a RajongóSzív megdobban és felvillan, így a sportolók mindig tudni fogják, milyen sokan és gyakran gondolnak rájuk otthon vagy a világ bármely pontján.

Mindezen kívül a budapesti városligeti Telekom Olimpiai Szurkolói Klubban, valamint a főváros egyik legforgalmasabb helyén, az Erzsébet téren felállított interaktív üzenő falakon bárki megtekintheti saját, vagy más szurkolók által az www.igazirajongok.hu oldalon keresztül elküldött üzeneteket, amelyeket az adott helyszíneken egy szenzor segítségével, virtuális módon kicsomagolhat és elolvashat.



London Interaktív a sportrajongóknak


Az innováció terén élen járó T-Home speciális,  az Interaktív TV-szolgáltatás interaktív funkciói között elérhető , külön díj nélkül igénybe vehető London Interaktív alkalmazást fejlesztett az olimpiai közvetítésekre kíváncsi sportrajongók számára. A sportszeretők amellett, hogy a tévé képernyőjén szinte azonnal értesülhetnek az olimpiával kapcsolatos információkról, az MTVA által közvetített ötkarikás eseményekről sem maradnak le. Az Interaktív TV-előfizetők az új funkcióknak köszönhetően a szolgáltatás Archív TV kínálatában a versenyeket, meccseket követően egy órával, 72 órán (3 napon) keresztül megtalálhatják és visszanézhetik azokat, amelyek SD és – a HD képes tévékészülékkel rendelkező ügyfelek számára – HD minőségben is elérhetők lesznek.

A London Interaktív alkalmazásban az érdeklődők folyamatosan nyomon követhetik az [origo] legfrissebb híreit, cikkeit az olimpiáról, tanulmányozhatják a versenyek menetrendjét, az elért eredményeket, az éremtáblázat alakulását, továbbá hasznos információkat szerezhetnek, és képes beszámolókat tekinthetnek meg a részt vevő olimpikonokról és olimpiai csapatokról.

A T-Home Interaktív TV-szolgáltatás új, az olimpiai közvetítésekhez kapcsolódó különleges funkciói az Interaktív TV előfizetői számára külön díj nélkül érhetők el, azaz változatlanul csak a szolgáltatás havi díját kell kifizetni.  Az alkalmazás igen egyszerűen, a tévé távirányítóján lévő kék gombbal, vagy az Interaktív TV főmenüjében található Extrák/London Interaktív menü alól, illetve az m1, m2 és m1 HD és m2 HD csatornákon a piros gombbal érhető el.

Telekom Olimpiai Szurkolói Klub a Városligetben


A rajongás és a szurkolás teljes közösségi élményét élhetik át azok, akik az olimpia ideje alatt az idei nyár talán leghangulatosabb ingyenes szabadtéri szurkolói klubjába, a Városligeti sétányra látogatnak.

A közel kétszáz éves Városliget szívében, a gyönyörűen felújított Műjégpálya épületének szomszédságában, a városligeti csónakázó tóra telepített közel 1000 négyzetméteres stégről egyszerre több ezren követhetik az ötkarikás versenyek küzdelmeit a helyszínen lévő óriás, 25 négyzetméteres kivetítőn, míg az ország egyetlen „hivatalos” olimpiai szurkolói helyszínén, a Telekom Olimpiai Szurkoló Klubjában HD minőségben és akár 3D-ben is élvezhetik a közvetítéseket.

Széles és különleges étel- és italkínálat, közvetlen vízparti környezet, koncertek, salsa- és funky-estek garantálják a szórakozva szurkolást, míg az egyes sportágak viadalainak szakértő kommentátorai a Telekom Olimpiai Szurkolói Klub meghívását elfogadó volt olimpikonok lesznek. Ráadásul a szurkolók a Telekom különleges alkalmazásai révén személyesen is kifejezhetik támogatásukat a magyar olimpiai csapat tagjainak, valamint játékos kedvükkel jótékony célokat is szolgálhatnak.  

Olimpia 2012 roaming kedvezmény a T-Mobile-tól az olimpiára látogatóknak


A T-Mobile ügyfelei a londoni nyári Olimpiai játékok alkalmából rendkívüli díjkedvezményeket vehetnek igénybe. A T-Mobile 2012 májusában bevezetett Travel&Talk roaming díjcsomagjához 2012. július 1-jétől Olimpiai kedvezmény is aktiválható. A Travel&Talk díjcsomag kedvező percdíjat biztosít külföldön, ami az EU-n belüli hívásindítás esetén 85 Ft-os percdíjat jelent. Sőt, az Olimpia 2012 roaming kedvezménnyel 490 Ft-os egyszeri aktiválási díjért a szolgáltató az olimpia időszakára további 30 % kedvezményt ad az Egyesült Királyságból országon belülre és Magyarországra indított hívások Travel&Talk díjcsomag szerinti percdíjából. A kedvezményes percdíj így mindössze 59,5 Ft. A számlázás perc alapú. Az Olimpiai kedvezmény aktiválása nagyon egyszerűen, SMS-ben lehetséges.

3D-s csatorna a T-Home digitális tévészolgáltatásain és Rajongói ajánlat az Interaktív TV-t választóknak


A T-Home digitális platformjain (IPTV, Interaktív Sat TV, Sat TV és a Digitális Kábel TV szolgáltatásain), a HD minicsomag előfizetői részére elérhető csatornán az olimpiai közvetítések megkezdésével 2012. augusztus 12-ig – a Telekom és az MTVA közötti megállapodás értelmében – az MTVA által közvetített, olimpiával kapcsolatos élő adásokat lehet nyomon követni. A dedikált televíziós csatornán, a 186-os programhelyen biztosított m3D csatorna térhatású tartalmainak nézéséhez a T-Home digitális platformjára előfizető ügyfeleknek megfelelő műszaki feltételekkel (3D-s televíziós készülékkel, HD set top box-szal) kell rendelkezniük.

A T-Home a szurkolói élmény teljessé tételéhez különleges ajánlatot kínál azoknak, akik az olimpiai közvetítések alatt, a nyár végéig Interaktív TV-re szeretnének váltani: a T-Home az új, hűségidős Interaktív TV-előfizetés mellé 0 Ft havi díjas Rajongói ajánlatot alakított ki. Ennek köszönhetően az új IPTV vagy Interaktív Sat TV-előfizetőknek, a TV-díjcsomagra vállalt hűségidő esetén a felvehető, megállítható, visszatekerhető élő adást nyújtó Prémium opció, továbbá a „tűéles” képet biztosító HD csomag – külön kötelezettség nélkül – 2012. augusztus 31-ig egyaránt 0 forint/hó. (2012. szeptember 1-jétől a HD csomag havi díja 1300 Ft, a Prémium opció pedig 1000 Ft a vonatkozó Általános Szerződési Feltéteknek megfelelően.)
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05