Az ESET hetvennegyedszer is „százas”

forrás: Prím Online, 2012. július 30. 10:51

Ismét nemzetközi elismerések sora bizonyítja a proaktív védelmet kínáló ESET szoftvertermékeinek kiválóságát. A vírusvédelem terén 100%-os eredményt mutató VB100-as elismerést – amely immár a 74. a cég huszonötéves történelmében – ezúttal a Windows-os szervervédelem kapta meg; emellett az ESET szoftverei gyorsaságával, hatékonyságával kiérdemelte az AV Comparatives legmagasabb elismerését, az Advanced+ megkülönböztetést is; míg azzal, hogy a kéretlen levelek kiszűrésének aránya megközelítette a 99,5 százalékot, egy VBSpam díjat is begyűjtött a cég a múlt héten.

Az Egyesült Királyság független tesztszervezetének, a Virus Bulletinnak VB100-as elismerése az ESET életében igazán nem számít rendkívülinek, már évek óta nincs olyan VB-teszt, ahol az ESET ne lenne „százas”. Ám az semmiképpen nem kezelhető mindennaposnak, hogy ebből a címből egy fejlesztő cég 74-et begyűjtsön, és az sem, hogy egy szoftvercég megszakítás nélkül, sorozatban 53-szor érdemelje ki a VB100-as címet!

- A Virus Bulletin rendkívül szigorú kritériumok alapján vizsgálja a biztonsági szoftvertermékeket – hangsúlyozza Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. biztonságtechnikai szakértője. – Nem csak az a feladat, hogy egyetlen egy vírus se bújjon át a szűrőkön, hanem az is elvárás, hogy a szoftver hamis-riasztást se adjon, hisz a felhasználók a vírusmentes fájlokat nem szeretnék karanténba zárni, törölni.

Egy másik teszt keretében az ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server vizsgázott jelesre, és kapta meg a Virus Bulletin „VBSpam” díját ezen a héten. A minősítők rendkívül meggyőzőnek találták, hogy a szoftver a kéretlen küldemények mintegy 99,5 százalékát tudta helyesen kiértékelni és besorolni.

A harmadik elismerés, az AV Comparatives díja kapcsán, amelyet az ESET a szoftverei hatékonyságával érdemelt ki, Csiszér Béla, a Sicontact ügyvezetője a következőket emelte ki:
- Az ESET termékeivel kapcsolatban nemcsak a megbízhatóságot szokták emlegetni, a szoftverek igen hasznos jellemzője a kis helyigény és a rendkívül gyors analízis. Ezt illusztrálja az is, hogy az AV Comparatives teljesítmény-tesztjén az ESET Smart Security 5 ismét dobogón végzett, és jogosult az Advenced + cím használatára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15