LG UD 3D TV – óriási felbontás, óriási méretben

forrás Prim Online, 2012. augusztus 24. 07:15

Az LG Electronics (LG) bemutatta a világ első 84 hüvelyk (213 cm) átmérőjű, Ultra Definition (UD) felbontású 3D televízióját Koreában. Az LG az UD 3D TV-vel válaszol az egyre növekvő keresletre a még nagyobb méretű, még magával ragadóbb élményt és szélesebb funkcionalitást kínáló otthoni televíziók iránt. Az UD 3D televízió újdonságai között több olyan intelligens funkció szerepel, amelyek a nagyobb kényelmet és az egyszerűbb kezelést szolgálják.

Az LG UD 3D TV a jelenlegi Full HD tévépaneleknél négyszer nagyobb, 8 millió képpontos (3840x2160) felbontást és lenyűgöző képminőséget nyújt, amely az LG fejlett Triple XD Engine képfeldolgozó technológiájának is köszönhető. A Resolution Upscaler Plus funkció pedig a külső forrásból, például merevlemezről vagy UGC (user-generated content) webhelyekről származó tartalmak felkonvertálásával nagyobb felbontású képek megjelenítését teszi lehetővé.

Az LG a felülmúlhatatlan vizuális élmény érdekében az UD 3D televíziót a CINEMA 3D technológiával is ellátta, így az izgalmas újdonságok a térhatású megjelenítés és szórakoztatás terén is elérhetővé válnak. A 3D mélységvezérlés a képernyőn látható közeli és távoli objektumok közötti „távolság” finomszabályozására nyújt lehetőséget, amelynek köszönhetően a 3D-élmény személyre szabható lehet. A 3D Sound Zooming funkció pedig a képernyőn látható objektumok helyének és mozgásának elemzésével állítja elő a térhatású hangot, ami közelebb van hangosabb lesz, ami távolabb halkabb.



Az LG legújabb, mozgásérzékelős Magic Remote távirányítójával a felhasználók egyszerű rámutatással érhetik el és kezelhetik a Smart felületet. Az LG Smart TV rendszere már körülbelül 1400 alkalmazáshoz*, valamint a prémium tartalomszolgáltatók — például a széles film- és játékkínálattal rendelkező 3D World — egyre növekvő tárházához nyújt hozzáférést. A Smart Share Plus funkcióval az eddiginél is több tartalom érhető el hordozható eszközök, például laptopok, mobiltelefonok, táblagépek és flash meghajtók segítségével. A beépített 2D–3D konverzióval a hagyományos 2D tartalmak 3D-vé alakíthatók, a Dual Play funkció pedig az osztott képernyős játékok élményét emeli új szintre azzal, hogy az egyes játékosok számára különböző képet jelenít meg, ugyanazon a képernyőn.

Az LG UD 3D televízió két 10 W-os hangszóróból és két 15 W-os mélysugárzóból álló 2.2-es audiorendszerének gazdag hangzása tökéletes kiegészítője a hatalmas képernyő rendkívüli látványvilágának, amelyek együtt valódi moziélményt varázsolnak a nappaliba.

Az LG 84 hüvelykes (213 cm) képátlójú UD 3D televíziója szeptembertől lesz elérhető Európában, Ázsiában, valamint Észak- és Dél-Amerikában. AZ LG UD 3D TV-t elsőként az IFA 2012 kiállítás látogatói tekinthetik meg az LG Electronics standján, a Messe Berlin 11.2-es teremben.

 

Kulcsszavak: TV LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05