Őszre felépíti első magyarországi gyárát a koreai Sangjin Micron Jászfényszarun

MTI Sajtóadatbank, 2012. augusztus 28. 09:15

A tervek szerint halad és várhatóan még ez év őszén befejeződik a koreai tulajdonú Sangjin Micron Hungary Kft. első saját magyarországi gyárának építése Jászfényszarun – tájékoztatta a helyi ipari parkot működtető gazdasági társaság értékesítési és marketingvezetője hétfőn az MTI-t.

Megyeri Zsolt közölte: a koreai tulajdonú vállalat közel 3,5 hektáros területet vásárolt meg korábban a várostól, ahol a mintegy 2 milliárd forintból megépülő gyár alapkövét ünnepélyes keretek között május utolsó napján tették le. A fejlesztés a befektető szándékai szerint két ütemben valósul meg. Jelenleg az első lépcsőben egy közel 4.900 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok épül, melyben gyártósort, irodákat és raktárhelyiségeket alakítanak ki, 70-80 új munkahelyet teremtve. A termelés várhatóan a beruházás első lépcsőjének átadását követően azonnal, még ez év őszén megindul. Amennyiben a Samsung Electronics Magyar Zrt. számára LED televízió készülékekhez fém alkatrészeket, elsősorban hátlapokat és fémvázakat előállító társaság sikeresen és eredményesen működik Jászfényszarun, a tulajdonos az előzetes tervek szerint néhány éven belül bővíti a létesítményt. Ezzel a beruházással Jászfényszaru vállalkozói övezetének területi kihasználtsága megközelíti a 100 százalékot. Ezért a helyi Ipari Centrum Kft. pályázatot nyújtott be egy kiemelt fejlesztési projekt megvalósítására, melynek részeként bővíteni szeretné az infrastruktúrával ellátott, értékesíthető területeit, és Vállalkozói Házat épít.

A jászsági kisváros vállalkozói övezete jelenleg mintegy 20 cégnek biztosít telephelyet, jelentősen segítve ezzel legnagyobb partnere, a Jászfényszarun immár 22 éve működő, koreai Samsung Electronics Magyar Zrt. gazdasági céljainak megvalósulását. A Sangjin Micron Hungary Kft. 2006 óta működik Magyarországon, székhelye Göd-Újtelepen található. A Magyarországon a Samsung Electronics Magyar Zrt. beszállítójaként megtelepedett társaság fémmegmunkálással, azon belül préseléssel foglalkozik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50