A Canon eddigi legerősebb professzionális videós terméksorával jelentkezett be

forrás Prim Online, 2012. augusztus 29. 12:48

A Canon ma tovább bővítette a Cinema EOS System termékcsaládot a cég várva várt 4K mozifilmes kamerájával és négy kompakt EF Cinema objektívvel. Az eredetileg áprilisban bejelentett, akkor még fejlesztés alatt álló EOS C500, a CN-E15.5-47mm T2.8 L S/SP és a CN-E30-105mm T2.8 L S/SP az új EOS C100 és az úttörő EOS C300 mellé társulva a Canon eddigi legerősebb terméksorát alkotják, nemcsak kiemelkedő minőséget, de hihetetlen teljesítményt is kínálva a legkülönfélébb konfigurációkban.

A Canon Cinema EOS rendszer a vállalat DSLR-, video, tévés és objektívkészítő részlegének összes tapasztalatát összefogva kínál kivételes minőséget és kreatív szabadságot minden profi szakember számára. Az új, belépő szintű EOS C100 és a 4K EOS C500 megjelenésével a rendszer úgy bővült ki, hogy a legkülönbözőbb szintű felhasználók produkciós igényeit is kielégíthesse. A kamerák mellé a Canon új filmes zoom objektívjei társulnak, amelyek EF- és PL-változatban is kiemelkedő értéket és teljesítményt kínálnak – és gyakorlatilag a ma gyártott összes kamerával kompatibilisek. Az összes termék bemutatkozik majd az IBC 2012 rendezvényen, amely az első alkalom lesz Európában, amikor a teljes Cinema EOS rendszer együtt látható.


– Ez a valaha készült legerősebb professzionális videós terméksorunk – árulta el Kieran Magee, a Canon Europe professzionális marketing részlegének igazgatója. – Az összes új termékünket a profik igényeire figyelve fejlesztettük, arra bátorítva a vásárlóinkat, hogy legyenek még kreatívabbak. Az EOS C500-zal és az új filmes zoom objektívekkel, valamint az új EOS C100 kamerával úgy bővítettük ki a választékot, hogy a lehető legtöbb felhasználót kiszolgálhassuk vele – a független felhasználóktól kezdve egészen a mozifilmesekig.


EOS C500 – forradalmi 4K videofelvételek


A fejlesztés 2012 áprilisában történt bejelentése után a Canon ma megerősítette az EOS C500 európai megjelenését: egy új digitális filmes kameráról van szó, amely 4K felbontású (4096 x 2160 pixeles) videofelvétel készítésére képes. A mozgófilmes és nagyfelbontású digitális produkciós ágazat számára készült EOS C500 lehetőséget ad arra, hogy a 4K felbontású képek RAW adatokként kerüljenek rögzítésre egy külső eszközön. A kamera tömörítetlen 4K kimenete remekül kihasználhatóvá teszi a Canon 4K felbontáshoz készült, egyre növekvő számú objektívjének lehetőségeit, míg a Cinema Lock funkcióval bővített EF foglalat megkönnyíti az operatőrök számára az objektívek cseréjét a felvételek során.


A tömörítetlen 4K-s felvételek mellett az EOS500 12 vagy 10 bites RGB 4:4:4-es kimeneti jelet is leadhat  2K (2048 x 1080 pixeles) felbontással, vagy Full HD off-board (külső) rögzítéssel, pazar színeket eredményezve és nagyfokú kompatibilitással segítve az olyan képfeldolgozási eljárásokat, mint a chroma key (bluebox, greenbox) pozicionálás. A kamera 4K és 2K módban is támogatja az akár 120p-s képfrekvenciát is, még nagyobb teret engedve ezzel a kreativitásnak a nagysebességű (lassított) videofelvételek esetében. A Canon Log Gamma használata pedig gondoskodik a profi filmesek által megkövetelt kiváló videoképminőségről és széles expozíciós tartományról.


Az EOS C300-zal megegyező fejlett platformra épülő EOS C500 kivételes teljesítményt, remek hordozhatóságot és fantasztikus bővíthetőséget kínál. A PL foglalatos változattal a szabványos objektívek használhatók, az EF foglalatos változat pedig az első olyan Cinema EOS kamera, amelyet egy módosított, Cinema Lock funkciót is biztosító EF foglalattal szereltek fel. A felhasználói visszajelzések alapján tervezett Cinema Lock  EF foglalat leegyszerűsíti az objektívcserét a felvétel közben. Ahelyett, hogy az objektívet a felhasználónak kellene becsavarnia, az új foglalat maga rögzíti a helyükre azokat – így kényelmesebben használható a műtermi és a külső felvételeknél is.


Új filmes zoom objektívek – rugalmasság, teljesítmény, érték


A négy új EF Cinema objektív tovább bővíti a Cinema EOS rendszert: mindegyik felsőkategóriás  teljesítményt, remek hordozhatóságot és versenyképes árat kínál. A két széles látószögű filmes zoom objektív, a CN-E15.5-47mm T2.8 L S (EF foglalatos) és CN-E15.5-47mm T2.8 L SP (PL foglalatos) mellett két filmes zoomolható teleobjektív, a CN-E30-105mm T2.8 L S (EF) és CN-E30-105mm T2.8 L SP (PL) megjelenésére is sor kerül. Mind a négy objektív megfelelő felbontást kínál a 4K-s produkciókhoz, így ideálisan használhatók a Canon EOS C500 és EOS-1D C filmes kameráival is – mivel mind a kettő támogatja a 4K-s videók készítését.


Mind a négy objektív kompatibilis az iparág szabványos, Super 35 mm-egyenértékű gépeivel, csúcskategóriás optikai felépítésük pedig kivételes rugalmasságot kínál a helyzetek sokaságának megoldásához. Minden objektív kompakt és könnyű, rugalmas fókusztartományban használható, így a kézikamerás felvételekhez is jól alkalmazkodnak. A tervezés során figyelembe vették a különféle felhasználási módokat, így kerültek kialakításra az olyan jellemzők, mint az egységes elülső átmérők, a szabványos osztásközök és a 300 fokos fókuszálási elfordulás a precíz élességállítás érdekében. A Canon meglévő Top-End Cinema zoom objektívjeit és EF Cinema fix objektívjeit tökéletesen kiegészítő új lencsék még tágabb kreatív lehetőségeket tárnak fel minden filmes és videoszakember előtt – akár a stúdióban, akár külső helyszínen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09